Hvid chokoladekage med blåbær
Denne hvid chokoladekage med blåbær er en fantastisk kage, der er både nem at lave og lækker at spise. Med få ingredienser og en simpel opskrift, kan du hurtigt trylle en imponerende kage frem, som vil glæde både familie og venner.
Ingredienserne til denne kage har du sikkert allerede, og du behøver ikke være en mesterbager for at få et godt resultat. Kagen består af hvid chokolade, blåbær, smør, sukker, æg og mel. Det er alt! Den hvide chokolade giver kagen en dejlig sødme, mens blåbærrene tilføjer en frisk og syrlig smag.
Hvis du ikke har blåbær, kan du nemt erstatte dem med andre frugter eler bær som jordbær, brombær, ribs, hindbær, rabarber eller æbler.
100 g smør
150 g hvid chokolade
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
100 g hvedemel
50 g mandler eller hasselnødder
1 knsp salt
100 g blåbær
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Smelt smørret i en lille gryde.
Hak 125 gram af chokoladen fint, og kom den i en skål.
Hæld det smeltede smør over chokoladen og rør det sammen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker i en anden skål.
Rør chokoladeblandingen forsigtigt i æggemassen. Her skal du ikke piske du kan klare det med en grydeske.
Vend dernæst mel, salt og nødder i dejen og vend rundt indtil dejen er samlet.
Det er vigtigt at dine bevægelser er forsigtige, så du bevare den luftige konsistens.
Smør en springform med smør.
Fordel dejen godt i formen, og kom derefter blåbær oven på dejen. Tryk dem let ned i kagen med en finger.
Drys kagen med det resterende 50 gram finthakket hvid chokolade.
Bag din kage i cirka 20-25 minutter.
Kagen smager bedst når den er kølet helt af.
Se også
Brownie med karamel
Brownie med sorte bønner og dadler