Madsynet

View Original

Kartoffelsalat med karry og purløg

I dag deler jeg en opskrift på en lækker kartoffelsalat, der har fået et spændende twist af karry. Efter at have smagt den, blev jeg hurtig enig om, at denne kartoffelsalat smager virkelig godt og derfor fortjener at blive delt med dig.

Denne kartoffelsalat har en mild og behagelig smag af karry, som giver den et eksotisk touch uden at være for dominerende. Dressingen har vi tilsat lidt sennep, hvilket giver den en skarp og pikant smag, der balancerer karryens mildhed perfekt.

For at gøre denne kartoffelsalat endnu mere velsmagende, har jeg toppet den med friske purløg.

Opskriften er nem og hurtig at lave, og den passer perfekt som tilbehør til sommerens grillretter, en frokostret eller som en del af et større måltid.

  • 700 g små kogte kartofler

  • 5 dl creme fraiche

  • 2 tsk sød sennep eller 1 tsk dijon

  • 2 tsk karry

  • ½ tsk sukker

  • 1 bdt friskhakket purløg

  • salt og peber

  1. Skær de kogte kartofler i mundrette stykker.

  2. Rør dressingen sammen af creme fraiche, sennep, karry, sukker og purløg og smag til med salt og peber og eventuelt mere karry.

  3. Kom kartoflerne i dressingen og lad kartoffelsalaten trække i 30 minutter på køl.