Madsynet

View Original

Kold bearnaise dressing - opskrift på en lækker bearnaisedip

Kold bearnaisedressing er en utrolig lækker og alsidig dressing, dip og kold sauce, der passer perfekt til alle retter, hvor du normalt ville servere bearnaisesauce. Denne smagfulde dressing kan nydes til Helstegt kylling, Grillet oksekød, culottesteg og meget mere. Den er også fantastisk som dip til grøntsagsstave, Ovnbagte fritter eller Rodfrugter.

Det bedste ved kold bearnaisedressing er, at dippen er nem at lave og kan tilpasses dine smagspræferencer. Du kan vælge at bruge færdigkøbt bearnaiseessens for en hurtig løsning eller du kan lave din egen fra bunden for en mere autentisk smag. Her får du både opskriften på bearnaiseessens og selve dressingen, så du kan vælge den løsming, der passer dig bedst.

  • 2 skalotteløg eller 1 almindelig løg

  • 2 dl hvidvin

  • 2 dl hvidvinseddike (æbleeddike kan også bruges)

  • 3-4 stængler frisk estragon eller 1 spsk tørret estragon

  • 10 peberkorn

  • 2 laurbærblade

  • 1 tsk sukker

  • 2 dl cremefraiche

  • 1 spsk bearnaiseessens

  • 1 spsk friskhakket estragon eller tørret (til dressing)

  • 2 tsk sukker

  • salt og peber

  1. Kom hakkede skalotteløg, hvidvin, hvidvinseddike, peberkorn, estragon og laurbærblade op i en lille gryde og giv blandingen et opkog.

  2. Lad blandingen simre i 3 minutter ved middel varme.

  3. Lad essensen køle lidt af. Og nu skal vi lave dressingen.

  4. Rør cremefraiche, bearnaiseessens og estragon sammen i en skål.

  5. Smag til med sukker, salt og peber og lad dressingen trække i cirka 30 minutter.

  6. Pynt dressingen med lidt friskhakket estragon.