Koldskål - Cheesecake - den bedste sommerdessert
Den bedste sommerdessert
220 g kammerjunker (til kiksebunden)
skaln af en lime (til kiksebund)
85 g smeltet smør (til kiksebund)
1½ tsk. vaniljesukker (til kiksebund)
4 blade husblas (til fyld)
1 dl mælk (til fyld)
5 dl kernemælk (til fyld)
4 spsk. rørsukker (til fyld)
3 tsk. vaniljesukker (til fyld)
2 lime (til fyld)
220 g mascarpone (til fyld)
40 g flormelis (til fyld)
200 g jordbær til pynt
Hak kammerjunkerne i en minihakker.
Riv skallen af en lime på den fine side af rivejernet.
Smelt smørret i en lille gryde.
Bland de knuste kammerjunker, fintrevet limeskal, smeltet smør og 3 tsk. vaniljesukker sammen i en skål.
Rør det godt sammen.
Beklæd en springform med bagepapir.
Hæld kikseblandingen i springformen, fordel det godt og tryk den let sammen.
Stil formen i køleskabet og nu skal der laves fyld.
Sæt husblas i blød i koldt vand. Find 5 små skåle frem og fyld dem med koldt vand. Kom et blad husblas i hver skål. På den måde undgår du klumper.
Lad husblasen stå i 10 minutter i vandet.
Kom 1 dl mælk op i en gryde og varm mælken op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt 3 tsk. vaniljesukker og rørsukker og rør i det til sukkeret er opløst.
Tag husblasbladene op af vandet og kram meget forsigtigt et blad af gangen.
Kom bladene i den varme mælk.
Rør husblas ud i mælken. Rør indtil der ikke er klumper.
Tilsæt 5 dl kernemælk i
Rør det godt sammen.
Tilsæt skal fra en hel lime i cremen.
I en anden skål blander du mascarpone, flormelis og saft fra en lime.
Vend mascarponeblandingen i cremen til mascarponen er opløst.
Tag springformen ud af køleskabet og hæld cremen over i formen.
Nu skal cremen sætte sig i køleskabet og det tager cirka 4 timer.
Pynt kagen med friske bær inden servering.