Madsynet

View Original

Koldskål - Cheesecake - den bedste sommerdessert

Den bedste sommerdessert

  • 220 g kammerjunker (til kiksebunden)

    skaln af en lime (til kiksebund)

  • 85 g smeltet smør (til kiksebund)

  • 1½ tsk. vaniljesukker (til kiksebund)

  • 4 blade husblas (til fyld)

  • 1 dl mælk (til fyld)

  • 5 dl kernemælk (til fyld)

  • 4 spsk. rørsukker (til fyld)

  • 3 tsk. vaniljesukker (til fyld)

  • 2 lime (til fyld)

  • 220 g mascarpone (til fyld)

  • 40 g flormelis (til fyld)

  • 200 g jordbær til pynt

  1. Hak kammerjunkerne i en minihakker.

  2. Riv skallen af en lime på den fine side af rivejernet.

  3. Smelt smørret i en lille gryde.

  4. Bland de knuste kammerjunker, fintrevet limeskal, smeltet smør og 3 tsk. vaniljesukker sammen i en skål.

  5. Rør det godt sammen.

  6. Beklæd en springform med bagepapir.

  7. Hæld kikseblandingen i springformen, fordel det godt og tryk den let sammen.

  8. Stil formen i køleskabet og nu skal der laves fyld.

  9. Sæt husblas i blød i koldt vand. Find 5 små skåle frem og fyld dem med koldt vand. Kom et blad husblas i hver skål. På den måde undgår du klumper.

  10. Lad husblasen stå i 10 minutter i vandet.

  11. Kom 1 dl mælk op i en gryde og varm mælken op til kogepunktet.

  12. Tag gryden af varmen og tilsæt 3 tsk. vaniljesukker og rørsukker og rør i det til sukkeret er opløst.

  13. Tag husblasbladene op af vandet og kram meget forsigtigt et blad af gangen.

  14. Kom bladene i den varme mælk.

  15. Rør husblas ud i mælken. Rør indtil der ikke er klumper.

  16. Tilsæt 5 dl kernemælk i

  17. Rør det godt sammen.

  18. Tilsæt skal fra en hel lime i cremen.

  19. I en anden skål blander du mascarpone, flormelis og saft fra en lime.

  20. Vend mascarponeblandingen i cremen til mascarponen er opløst.

  21. Tag springformen ud af køleskabet og hæld cremen over i formen.

  22. Nu skal cremen sætte sig i køleskabet og det tager cirka 4 timer.

  23. Pynt kagen med friske bær inden servering.

Lækker cheesecake der smager af koldskål og sommer