Madsynet

View Original

Marokkansk gryderet med oksekød og gulerødder

Denne gryderet er inspireret af det marokkanske køkken. Vi har krydret den med paprika, koriander, kardemomme og kanel for at give den en dejlig smag. Paprikaen tilføjer en røget nuance, korianderen tilfører friskhed, kardemommeen giver en stærk aroma, og kanel runder det hele af med sin sødme. Denne ret er en god måde at bringe lidt marokkansk flair til dit køkken på. Server den med noget simpelt tilbehør som couscous eller fladbrød for en fuldendt måltid.

Marokkansk gryderet med oksekød og gulerødder

  • 600 g oksekød i strimler eller tern

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 20-30 g frisk ingefær

  • olivenolie til stegning

  • 5 gulerødder

  • 2 tsk. stødt koriander

  • ½ tsk. stødt kardemomme

  • 1 tsk. paprika (røget)

  • ½ tsk. stødt kanel

  • 1 tsk. chilipulver

  • 2 laurbærblade

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 1 dåse tomatpuré (en stor dåse)

  • ½ l grøntsagsbouillon (eller 5 dl kogt vand med en bouillonterning)

  • 1 dl rosiner eller tørret abrikoser

  • 1 dåse kikærter (kan udelades)

  • hakkede mandler til pynt

  • frisk mynteblade til pynt

  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint.

  2. Skræl og riv ingefær.

  3. Skræl og skær gulerødderne i skiver.

  4. Svits løg, hvidløg og ingefær i fedtstof i et par minutter.

  5. Tilsæt oksekød, og brun det godt.

  6. Tilsæt gulerødder i gryden og svits det i 3 minutter.

  7. Kom koriander, kardemomme, paprika, chili kanel salt og peber og svits det med i de sidste 30 sekunder.

  8. Tilsæt dåserne med de hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblade, bouillon og rosiner .

  9. Lad retten simre i mindst 1 time under låg.

  10. Tilsæt kikærter og lad retten simre i 10 minutter.

  11. Smag gryderetten med salt friskkværnet peber og citronsaft.

  12. Retten serveres med ris, drysset med hakkede mandler og mynteblade.