Madsynet

View Original

Mexicansk kødsovs til tortillas

Mexicanske pandekager er populært både hos børn og voksne.

Fyldet består af en lækker krydret kødsovs og toppet med klassiske ingredienser fra det mexicanske køkken.

Retten er billig, lav evt. en stor portion og frys det ned til en dag, du ikke kan overskue at lave mad.

Se også
Mexicansk lasagne

Mexicansk kødsovs til tortillas

  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk olivneolie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk paprika ((tilsæt evt. ½ tsk røget paprika hvis du ønsker en røget smag))
  • ½ tsk kanel
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dåser majs
  • 1 dåse kidneybønner
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 madpandekager
  • creme fraiche ((som tilbehør))
  • 2 røde chilier ((som tilbehør))
  • frisk koriander ((som tilbehør))
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  3. Svits løg og hvidløg i et par minutter i olivenolie.
  4. Tilsæt kødet og brun det godt sammen med chili, paprika og kanel.
  5. Tilsæt gulerødder og tomatpuré og lad det simre i 5 minutter.
  6. Rens peberfrugten og skær dem i grove tern.
  7. Hæld de flåede tomater, peberfrugter, majs og bønner i gryden og lad kødsovsen simre i cirka 20 minutter.
  8. Smag kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  9. Varm madpandekagerne i 1-2 minutter.
  10. Servere pandekagerne med kødsovs, cremefraiche, rød chili skået i skiver og grofthakket korianderblade.

Du kan nemt variere fyldet til madpandekager. Brug gerne de grøntsager du har ved hånden.

Mexicansk fyld til madpandekager