Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

påskeæg med marcipan og appelsin

Disse påskeæg er virkelig lækre og efter 5 minutter var de væk. De er overtrukket med hvid chokolade og det gør dem ekstra lækre. Vi hhar også pyntet påskeæggene med tørret appelsinskal. Kom lidt revet appelsinskal på en bageplade beklædt med bagepapir, pres lidt appelsinsaft over og Kom dem i en forvarmet ovn ved 60 grader i cirka 15 minutter.

Categories
artikler og god fif til madlavning

Vind en times forkælelse

Vind en behandling massage.

Categories
artikler og god fif til madlavning UDEN KATEGORI

Hygiejnen er vigtig i denne tid – få tips til hvordan du holder din bolig ren Når du har et synshandicap

få tips til hvordan du holder din bolig rent og corona fri.

Categories
artikler og god fif til madlavning

Sådan afkalker du din kaffemaskine og elkedel

Det er faktisk ikke ret svært at afkalke din kaffemaskine og elkedel. Det kan klares med almindelig husholdningseddike eller eddikesyre.Det er vigtigt at du afkalker din kaffemaskine og elkedel ofte. hvor ofte skal du gøre det? Det afhænger af hvor du bor og hvilken landsdel. Vi anbefaler at du afkalker i hvert fald minimum 1 […]

Categories
TILBEHØR

Karrysalat med æble – oplagt valg til påskemiddagen

Virkelig god karrysalat med bl.a finthakket æble, æg cornichoner, som giver en perfekt balance mellem det søde og det syrlige.

Categories
HOVEDRETTER

Krydret tomatsuppe – den nemmeste opskrift

Virkelig nem opskrift på tomatsuppe. Du kommer alle ingredienserne i en kold gryde, og så venter du i 1 time. Nu har du lavet den skønneste krydret tomatsuppe med masser af smag, saft og kraft.

Categories
HOVEDRETTER HØJTIDER ovnretter

Porretærte med butterdej

Denne porretærte er meget nem at lave. Har du en peberfrugt som skal bruges i dag? eller et par bløde gulerødder? Kom dem i tærten og så undgår du at smide dem ud.

Categories
HOVEDRETTER supper

Gullaschsuppe – Skøn opskrift på den lækreste vintersuppe

Gullaschsuppe er en dejlig krydret suppe, der varmer godt på en kold vinterdag. Brug evt oksekød i tern, men andre udskæringer kan selvfølgelig også bruges.
Sammen med grøntsager og krydderier får du en meget smagfuld vintersuppe.
Velbekommen.

Categories
HOVEDRETTER

Pastaret med oksekød, grøntsager og en tomat/flødesovs

Forleden dag fik vi en lækker rosastegt roastbeef til aftensmad. Der var masser af kød til overs, så vi begyndte at brainstorme. Salat, sandwiches og diverse wokretter var oppe at vende. Det endte med at vi kom oksestrimlerne i en lækker tomat/flødesauce med løg, hvidløg og bladselleri, som blev vendt sammen med friskkogt pasta.
Du kan bruge alle mulige former for kød i strimler i retten, så som et par små bøffer, almindelige wokstrimler, kylling kalkun og svinekød i strimler eller tern. Du kan også helt udelade kød og lave en vegetarudgave, men så vil vi anbefale, at du tilsætter lidt ekstra grønsager til saucen.

Categories
artikler og god fif til madlavning

Tips til at formindske madspild

Her har vi samlet alle vores råd til, hvordan man undgår at smide mad ud. Spis resterne fra aftensmaden til frokost dagen efter. Lav en madplan hver uge, og brug de ingredienser du har. Fx hvis der står i opskriften, at du skal bruge peberfrugt, og det har du ikke, så kan du bruge gulerødder […]

Categories
HOVEDRETTER ovnretter

Kartoffelpizza med rosmarin og ost

Der findes virkelig mange opskrifter på italienske pizzaer. Denne her opskrift er måske en af de nemmeste opskrifter men ikke desto mindre en af vores favoritter. Du kan andvende den hurtige løsning, købe en færdiglavet dej eller lav dejen selv. Nederst kan du finde en opskrift på en nem og sprød pizzadej.

Categories
fjerkræ HOVEDRETTER

Kødsovs med hakket kylling

Her får du en opskrift på en nem kødsovs der smager super dejligt.

Categories
HOVEDRETTER

Vanvittig simreret med okseborg og rosmarin

I dag får du en virkelig lækker opskrift på en simreret med okseborg og rosmarin. Kødet bliver meget mør og smagfuld. Retten er meget nem at lave.

Categories
artikler og god fif til madlavning

Har du styr på de 5 grundsmage – få en oversigt over grundsmagene og hvordan du kan smage din mad til

Her har du en oversigt over de 5 grundsmage, og hvilke ingredienser kan du bruge til at smage din mad tilSødt SukkerSirupHonningMarmeladeTørret frugtKokosmælkGulerødder Surt CitronLimeCreme fraicheKernemælkEddikeVinTomatRibs Salt SojasauceSaltOlivenKapersBouillonOstAnsjoserBaconTang Bitter GrapeKaffeMørk chokoladeAppelsinskalØlKålValnødderKrydderurter Umami SvampeFiskTangLagrede osteTomaterSojasauceFondBouillon Smag din ret til Hvis du synes at din ret ikke smager af noget så prøv at tilsætte lidt syre, salt […]

Categories
fjerkræ HOVEDRETTER

Hurtig nudelret med kylling og spidskål – klar på 20 minutter

20 minutter så er aftensmaden klar. Nuddelretten er både sund og smagfuld.