Selleripuré- glat som en barnenumse
Her er en nem opskrift på cremet selleripuré med et let strejf af hvidløg. Denne puré er det perfekte tilbehør til svinekød, lam, fisk og kød. Den er sund, velsmagende og hurtig at lave, hvilket gør den ideel til enhver lejlighed. Selleripuréen tilføjer et ekstra pift til dine måltider og er en fantastisk erstatning for kartoffelmos. Prøv denne opskrift, næste gang du ønsker et lækkert og nærende tilbehør, der vil imponere dine gæster.
1 knoldselleri
1 fed hvidløg
70 g smør
1 dl vand
1 dl fløde
1 bouillonterning (kan udelades)
salt og peber
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i grove stykker.
Pil hvidløget og skær det i mindre stykker.
Kom smør, selleri, hvidløg, vand, fløde og eventuelt en bouillonterning i en gryde og kog op.
Lad det simre under låg ved middel varme i cirka 30 minutter eller til sellerien er mør.
Tag gryden af varmen og blend med en stavblender, til sellerien har en helt fin og jævn konsistens.
Smag puréen med salt og peber.