Madsynet

View Original

Snickerskage - opskrift på lækker svampet chokoladekage

Der er noget helt specielt ved denne lækre chokoladekage. Den perfekte blanding af en lækker velsmagende mørdej, sprøde peanuts, hjemmelavet karamel og et lag chokolade gør den til en himmelsk mundfuld.

Du vil måske undre dig over, om der er en snickersbar i denne kage. Svaret er nej, der er ikke en snickers chokoladebar i den. Men jeg har formået at tilføje alle de lækre smagsnuancer fra en snickers chokoladebar og kombinere dem sammen i denne fantastiske snickerskage.

Snickerskagen består af en let og luftig mørdej, som giver den perfekte bund. Derefter tilføjer vi et lag saltede peanuts, der tilføjer en dejlig crunch og en saltet smag. Karamellen er lavet fra bunden med kærlighed, og den giver kagen en sød smag , der får dine gæster til at udbryde mums i ren fryd. Til sidst overtrækker jeg chokoladekagen med et tykt lag chokolade som fuldænder denne snickerskage.

Det bedste ved denne Snickerskage er, at den er nem at lave. Så vær forsigtig, for du kan hurtigt blive afhængig af denne lækre chokoladekage.

Den er simpelthen uimodståelig og vil forsvinde fra dessertbordet på ingen tid, når du serverer den for dine gæster.

Hvis du kan lide denne opskrift, vil du måske også elske at prøve opskriften på Gateau Marcel det er en fransk dansk  klassiker lavet med chokolade og smør, der smelter i munden. En perfekt dessert til enhver lejlighed, som du ikke bør gå glip af.

Snickerskage - opskrift på lækker svampet chokoladekage

  • 215 g smør

  • 4 dl sukker

  • 3 æg

  • 4 dl hvedemel

  • 1,5 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 200-250 g saltet peanuts

  • 1 dl piskefløde (til karamel)

  • 1 dl mørk sirup (til karamel)

  • 2 spsk. usødet kakao (til karamel)

  • 1 tsk vaniljesupper (til karamel)

  • 50 g smør (til karamel)

  • 2 dl sukker (til karamel)

  • 250 g mørk og lys chokolade

  1. Rør sukker og smør sammen og tilsæt et æg ad gangen.

  2. Pisk det godt sammen.

  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i smørblandingen.

  4. Fordel dejen i en bradepande eller i et fad med bagepapir og drys peanuts over.

  5. Bag kagen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

  6. Bland alle ingredienserne til karamellen i gryden og bring den i kog. Lad den simre i cirka 10 minutter.

  7. Hæld karamellen på den varme kage.

  8. Når kagen er kølet lidt af smelter du chokolade og fordeler det på kagen.

lækker svampet kage med karamel og peanuts

Snickerskage