Sunde muffins med havregryn og banan
I dag vil jeg gerne dele en lækker opskrift med dig på nogen sunde og lækre muffins med havregryn og banan. Disse muffins er blevet en favorit herhjemme, og jeg håber, du vil nyde dem lige så meget som jeg gør. Det bedste ved disse muffins er, at de er super nemme at lave. Du behøver kun simple ingredienser: havregryn, modne bananer, vaniljesukker og lidt kærlighed.
Først tager jeg et par modne bananer og moser dem med en gaffel i en stor skål. Det er en god ide at bruge de overmodne bananer, som du måske har liggende i frugtskålen. På den måde undgår vi madspild og giver muffinsene en naturlig sødme. Derefter tilsætter jeg havregryn til den moste banan og rører det godt sammen. Hvor mange havregryn du vil bruge, afhænger lidt af, hvor svampede du ønsker dine muffins. Prøv dig frem!
For at give muffinsene lidt sødme tilsætter jeg en smule vaniljesukker. Men ikke for meget, for vi vil gerne holde dem sunde.
Nu er dejen næsten klar! Jeg forvarmer ovnen til 180 grader. Fyld dejen i muffinsforme og bag dem i 15-20 minutter. Du kan teste, om de er færdige, ved at stikke med en tandstik i midten. Hvis der ikke hænger dej ved, er de færdigbagt og klar til at blive nydt.
Mens de køler lidt af, kan jeg næsten ikke vente med at smage dem. De dufter fantastisk! De er perfekte som en hurtig morgenmad, et lækkert mellemmåltid eller nyd dem med en kop kaffe. Og hvis du er på farten, kan du tage dem med i madpakken - sunde snacks er altid en vinder.
Se også Sunde romkugler
Sunde muffins med havregryn og banan
4 dl havregryn
2 dl mælk ((kan erstattes af plantemælk)
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljepulver
3 små modne bananer
1 æg
lindt nødder til drys
Mos bananerne med en gaffel.
Rør alle ingredienserne grundigt sammen og fordel 2 spiseskefulde. i en muffinsform.
Drys lidt hakkede nødder på toppen.
Bag kagerne ved 200 grader varmluft.
De lækre muffins er fryseegnet. Du kan tilsætte hakkede nødder, mørk chokolade eller rosiner i dine muffins. Det er kun fantasien der sætter grænser.