Madsynet

View Original

Tunmousse uden husblas

Jeg kan simpelthen ikke få nok af den skønne smag af en lækker cremet tunmousse. Den er uden tvivl en af mine ultimative favoritopskrifter, som jeg flittigt benytter, når jeg har gæster på besøg. Eller når jeg har nogen travle dage, hvor tiden er knap og pauser ikke bliver tilgodeset. Der er nærmest ikke noget bedre end at smøre en lækker sandwich med den luftige cremet tunmousse, som efterfølgende pakkes omhyggeligt ned i min madpakke.

På madsynet.dk er i super glade for denne opskrift på

Tunmousse med husblas
hvilket jeg godt kan forstå. Dog vil jeg gerne dele en anden opskrift på tunmousse med jer – en opskrift der også fortjener jeres opmærksomhed. Tunen bliver rørt sammen med flødeost, og resultatet er en skøn cremet konsistens.

Uanset om du planlægger at forkæle dine gæster vednytår

eller til påskefrokosten, er denne opskrift simpelthen perfekt til en forret. Tanken om at dele denne tunmousse med kære og nære til festlige øjeblikke er en glæde i sig selv.

Denne opskrift er super nem. Tun og flødeost blendes sammen til en luftig og cremet konsistens og dernæst smager du med mayonnaise, citronsaft, salt og peber.

Velbekomme

Tunmousse med husblas

  • 2 dl tun i vand og olie
  • 150 g flødeost naturel
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  1. Hæld væden fra tunen og kom tun og flødeost i en minihakker.
  2. Blend til du har en cremet konsistens.
  3. Kom tun og flødeost i en skål og tilsæt mayonnaise, citronsaft salt og peber.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Ved servering kan du anrette tunmousse på salatblade eller ristet brød.

Pynt gerne din tunmousse med citronsaft, persille, dild, purløg og rejer.

hvor lang tid kan tunmousse holde sig frisk i køleskabet?

tunmoussen kan holde sig frisk i køleskabet i 2-3 dage.

Har du ikke en foodprocessor eller minihakker, så kan du også komme tun og flødeost i en skål og bruge en stavblender. Og faktisk kan du også nøjes med at blande tun og flødeost med en gaffel. Hvis du bruger en gaffel bliver din tunmousse rustik.