Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager
Alle ingredienser kommes i et ovnfast fad, ind i ovnen og så er der mad efter 30 minutter. Det fantastiske ved denne ret er, at du skal hverken stege eller koge ingredienserne først.
Vi har brugt forårsløg, peberfrugt og gulerødder, men du kan sagtens udskifte dem ud med andre grøntsager.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 250 g ris
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt forårsløg
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 3 tsk karry
- 6 dl bouillon (vand plus 1 terning bouillon)
- 2 dl piskefløde
- 4 kyllingefileter
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Hæld risene i et ovnfast fad.
- Pres eller hak hvidløg, skær peberfrugten i små tern, forårsløg i tynde skiver og gulerødder i tynde skiver.
- Tilsæt karry og lav bouillonen.
- Kom 6 dl vand, en terning bouillon og piskefløde i en lille gryde og kog op.
- Kom 1 håndfuld hakket persille i gryden og krydr bouillonen med salt og friskkværnet peber.
- Du skal være påpasselig med salten da bouillonen tilføjer meget salt.
- Hæld bouillonen i fadet.
- Rens kyllingebrysterne fra fedt og urenheder, lav et par rids i overfladen og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem øverst i fadet.
- Stil fadet i ovnen.
- Smag om risene er møre.
Noter
Du kan med fordel servere dette Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes
Prøv også
Boller i karry i ovn- en virkelig simpel opskrift
ovnstegte frikadeller med grov rodmos
Boller i karry i ovn- en virkelig simpel opskrift
ovnstegte frikadeller med grov rodmos

