Categories
HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød Ovnretter TILBEHØR

Ovnstegte græske frikadeller

Ovnstegte græske frikadeller

Skønne græske frikadeller der bliver tilberedt i ovnen og derfor spare du masser af tid. Konsistensen fra fetaen, oliven, de soltørrede tomater og hvidløget giver frikadellerne en autentisk smag af græsk mad.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid32 min
Ret: hovedretter
Keyword: oksekød
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g salattern (fetaost)
  • 25 g soltørrede tomater
  • et lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 5 oliven uden sten
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk tørret oregano
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

  • Smuldr salattern groft, og hak de soltørrede tomater og oliven groft.
  • Riv løget og hak hvidløgsfedet meget fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, g rør farsen godt sammen.
  • Form til frikadeller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag frikadellerne ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
  • Hvis frikadellerne afgiver lidt fedt under stegningen kan det nemt fjernes med en kniv.
  • Tjek om frikadellerne er færdige ved at stikke dem med en gaffel. Hvis frikadellen bliver hængene er frikadellen færdig, hvis den slipper så skal de en tur i ovnen igen.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *