Ovnstegte græske frikadeller
Skønne græske frikadeller der bliver tilberedt i ovnen og derfor spare du masser af tid. Konsistensen fra fetaen, oliven, de soltørrede tomater og hvidløget giver frikadellerne en autentisk smag af græsk mad.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 50 g salattern (fetaost)
- 25 g soltørrede tomater
- et lille løg
- 1-2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 5 oliven uden sten
- 2 spsk rasp
- 1 spsk tørret oregano
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Smuldr salattern groft, og hak de soltørrede tomater og oliven groft.
- Riv løget og hak hvidløgsfedet meget fint.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, g rør farsen godt sammen.
- Form til frikadeller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag frikadellerne ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
- Hvis frikadellerne afgiver lidt fedt under stegningen kan det nemt fjernes med en kniv.
- Tjek om frikadellerne er færdige ved at stikke dem med en gaffel. Hvis frikadellen bliver hængene er frikadellen færdig, hvis den slipper så skal de en tur i ovnen igen.
Noter
Til frikadellerne lavede vi denne Græsk kartoffelsalat – lækker græsksalat med kartofler
Prøv også:
avocado tzatziki
avocado tzatziki
Græsk kartoffelsalat – lækker græsksalat med kartofler
avocado tzatziki
avocado tzatziki
Græsk kartoffelsalat – lækker græsksalat med kartofler
relaterede artikler:
Sprødstegt bacon på et miinut - bacon i mikroovnen
Undgå denne fejl når du fryser hakket kød
Virkelig nem sovs til kød
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager
Sådan damper du dine gulerødder

