Categories
Gryderetter HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød

Pastaret med oksekød, grøntsager og en tomat/flødesovs

Pastaret med oksekød, grøntsager og en tomat/flødesovs

Forleden dag fik vi en lækker rosastegt roastbeef til aftensmad. Der var masser af kød til overs, så vi begyndte at brainstorme. Salat, sandwiches og diverse wokretter var oppe at vende. Det endte med at vi kom oksestrimlerne i en lækker tomat/flødesauce med løg, hvidløg og bladselleri, som blev vendt sammen med friskkogt pasta. Du kan bruge alle mulige former for kød i strimler i retten, så som et par små bøffer, almindelige wokstrimler, kylling kalkun og svinekød i strimler eller tern. Du kan også helt udelade kød og lave en vegetarudgave, men så vil vi anbefale, at du tilsætter lidt ekstra grønsager til saucen.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid32 min
Køkken: Italian
Keyword: oksekød, pasta
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg hakkede
  • 1 løg hakket
  • 3 stængler bladselleri i tern
  • 400 g oksekød i strimler
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørret basilikum eller oregano
  • ½ tsk chilipulver eller efter smag
  • dl fløde eller en ppakke flødeost
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk sukker
  • salt og peber
  • 300 g pastaskruer eller pinde

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i olien.
  • Tilsæt selleri og lad det svitse med i et minut.
  • Hæld oksekødet i gryden - er kødet råt skal det brunes af.
  • Kom hvedemel, paprika, basilikum, chili og tomatpuré i gryden og rør godt rundt.
  • Tilsæt hakkede tomater, fløde og mælk, rør rundt og bring gryden i kog.
  • Lad retten koge et par minutter.
  • Smag til med sukker, salt og peber.
  • Kog pastaen.
  • Hæld vandet fra og kom pastaen i retten.
  • Servere evt med revet ost og frisk basilikum på toppen.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *