Du kender sikkert allerede pulled pork, men har du nogensinde smagt pulled chicken? Konceptet er det samme med en lækker kryddermarinering, men kyllingekødet skal kun hygge sig i ovnen i 3 timer. Kødet bliver stadig så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.
Forberedelses tid: 5 min
Madlavnings tid: 3 timer
Serveringer: 4 personer
Ingredienser:
100 g løg
2-4 fed hvidløg efter behag
2 spsk olivenolie til stegning
600 g kyllingebryster
4 tsk karry eller krydder brysterne med dine ynglings krydderier
evt. 3 dl bbq sauce
salt og friskkværnet peber
4 spsk tomatpuré
6 spsk koldt vand
3 tsk honning
lidt chilipulver efter smag
Fremgangsmåde
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Brun brysterne i 1 minut på den ene side.
Kom brysterne i en frysepose og tilsæt resten af ingredienserne.
Hæld det hele i et ovnfast fad evt. med låg og bag i ovnen ved 100 grader i cirka 3 timer.
Når kødet bliver mørt tager du 2 gafler og skiller kødet ad.
Tip: du kan enten spise pulled chicken i burgerboller, pitabrød eller i tortillas. Du kan også servere pulled chicken som en del af et måltid.
relaterede artikler:

