Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

rabarberkage med smuldredej

En rigtig forår/sommerkage, der både kan serveres til kaffe og te eller som dessert. Servere evt. flødeskum eller cremefraiche til.

Forberedelses tid:
10 min
Madlavnings tid: 30 min Serveringer:
4-6 personer

Ingredienser

500 g rensede rabarber

2 tsk vaniljepulver

100 g sukker

1 spsk kartoffelmel
smuldredej:
175 g hvedemel
100 g smør eller margarine
3 spsk sukker
evt. flødeskum


Fremgangsmåde

Skær rabarberne i ca. 3 cm lange stykker og fordel dem i bunden af et ovnfast fad.
Bland vaniljesukker med sukker og kartoffelmel og drys blandingen over rabarberne.
Skær smørret i små tern og bland smørret med mel og sukker til en smuldredej, som du så fordeler i et jævnt lag over rabarberne.
Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter og server den lun med iskoldt flødeskum til.
   

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *