Æbletrifli - lækker opskrift på æbletrifli med nødedrys og flødeskum
Forberedelses tid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ventetid
0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
4æbler
3spsksukker
1tskvaniljesukker
1dlvand
1tskcitronsaft
140gnødder(fx mandler og hasselnødder)
1½tskvaniljesukker
50gsirup
25gsmør
½lpiskefløde
Forberedelses tid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ventetid
0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
4æbler
3spsksukker
1tskvaniljesukker
1dlvand
1tskcitronsaft
140gnødder(fx mandler og hasselnødder)
1½tskvaniljesukker
50gsirup
25gsmør
½lpiskefløde
Instruktioner
Skræl æbler og skær den i små tern.
Kom æbler, sukker, vaniljesukker, vand og citronsaft i en gryde og bring dem i kog og lad dem koge indtil æblerne er møre. Det tager cirka 30 minutter.Sørg for at have låget til gryden på skrå undervejs, så vandet ikke fordamper under kogningen.
Hak nødderne groft.
Smelt smørret på en varm pande og tilsæt nødder og havregryn.
Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør godt rundt.
Rist nødderne ved middel varme under omrøring indtil din crunc har fået en gylden farve. Det tager cirka 5-10 minutter.
Kom nøddecrunc på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Køl æblemosen ned.
Pisk fløden let.
Fordel noget af æblemosen i dessertglas og dernæst crunc og til sidst flødeskum. Afslutningsvis slutter du af med at pynte æbletriflien med lidt nøddecrunc.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse her på madsynet så vi bedst muligt kan sørge for du får mest ud af siden. Vi gemmer aldrig oplysninger mod din vilje.
nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for at siden kan køre optimalt bør altid accepteres.
Hvis du deaktivere disse cookies kan vi ikke gemme dit valg og du vil blive spurgt igen af denne irriterende boks næste gang du besøger os.
3'parts cookies
Vi bruger tredje parts cookies til at forbedre din oplevelse her på madsynet.
Vi vil gerne gemme dine valg, derfor vil vi gerne bede dig om at acceptere nødvendige cookies.