Æbletrifli – lækker opskrift på æbletrifli med nødedrys og flødeskum

⭐⭐⭐⭐⭐


Trifli er meget nem at lave og ofte skal man ikke bruge mange ingredienser. Ingredienserne man normalt bruger er nem at finde i et supermarked.

Denne æbletrifli består af en æblemos, nødecrunch og flødeskum.

Æblemosen og nøddecrunch kan du lave dagen før men vent med at anrette triflien lige inden servering. Nøddecrunch foretrækker jeg sprødt.

udskriv opskriften
Æbletrifli - lækker opskrift på æbletrifli med nødedrys og flødeskum
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 æbler
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronsaft
  • 140 g nødder (fx mandler og hasselnødder)
  • tsk vaniljesukker
  • 50 g sirup
  • 25 g smør
  • ½ l piskefløde
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 æbler
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronsaft
  • 140 g nødder (fx mandler og hasselnødder)
  • tsk vaniljesukker
  • 50 g sirup
  • 25 g smør
  • ½ l piskefløde
Instruktioner
  1. Skræl æbler og skær den i små tern.
  2. Kom æbler, sukker, vaniljesukker, vand og citronsaft i en gryde og bring dem i kog og lad dem koge indtil æblerne er møre. Det tager cirka 30 minutter.Sørg for at have låget til gryden på skrå undervejs, så vandet ikke fordamper under kogningen.
  3. Hak nødderne groft.
  4. Smelt smørret på en varm pande og tilsæt nødder og havregryn.
  5. Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør godt rundt.
  6. Rist nødderne ved middel varme under omrøring indtil din crunc har fået en gylden farve. Det tager cirka 5-10 minutter.
  7. Kom nøddecrunc på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  8. Køl æblemosen ned.
  9. Pisk fløden let.
  10. Fordel noget af æblemosen i dessertglas og dernæst crunc og til sidst flødeskum. Afslutningsvis slutter du af med at pynte æbletriflien med lidt nøddecrunc.
  11. Pynt evt med lidt bær.
Recipe Notes

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *