Aloo gubi – lækker indisk vegetarret med kartofler og blomkål


Aloo gobi er en virkelig lækker vegetarret med blomkål og kartofler med masser af skønne indiske krydderier.

Retten er både nem at lave og så mætter den godt. Du kan spise retten som den er eller med ris

Hjemmelavet naanbrød

og en Myntedip


udskriv opskriften
Aloo gubi - lækker indisk vegetarret med kartofler og blomkål
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 8 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 300 g kartofler
  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • tsk garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand (retten er normal tør i konsistensen og indeholder ikke vand men med vand får du en mellemting af suppe og gryderet)
  • 1 blomkål i buketter
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ lime
  • frisk persille eller koriander til pynt
  • 1 frisk chili
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 8 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 300 g kartofler
  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • tsk garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand (retten er normal tør i konsistensen og indeholder ikke vand men med vand får du en mellemting af suppe og gryderet)
  • 1 blomkål i buketter
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ lime
  • frisk persille eller koriander til pynt
  • 1 frisk chili
Instruktioner
  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter. De skal ikke være møre.
  2. Hak løg og hvidløg fint og riv ingefær.
  3. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i et minut.
  4. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og steg krydderierne med i 30 sekunder.
  5. Tilsæt hakkede tomater, kartofler og blomkål og lad det simre under låg til kartofler og blomkål er møre.
  6. Smag retten med salt, friskkværnet peber, limesaft og lidt limeskal.
  7. Pynt retten med friske korianderblade eller persille og friskhakket chilifrugt.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *