Asiatiske tundeller med nudler og sauce


De her tundeller er virkelig gode. Vi har givet dem et asiatisk pift, og de blev serveret med en lækker sauce med grøntsager.

Se også
Asiatiske thai fiskefrikadeller
Thaisuppe med kylling og nudler




udskriv opskriften
Asiatiske tundeller med nudler og sauce
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dåser tun i vand
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg fintrevet
  • 2 cm ingefær fintrevet
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • saft fra ½ lime
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 350 g gulerødder i tynde skiver
  • 300 g grønne bønner
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 dl chilisauce (til sauce)
  • saft fra ½ lime (til sauce)
  • 2 spsk sukker (til sauce)
  • 1 dl fiskesauce (til sauce)
  • olie til stegning
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dåser tun i vand
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg fintrevet
  • 2 cm ingefær fintrevet
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • saft fra ½ lime
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 350 g gulerødder i tynde skiver
  • 300 g grønne bønner
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 dl chilisauce (til sauce)
  • saft fra ½ lime (til sauce)
  • 2 spsk sukker (til sauce)
  • 1 dl fiskesauce (til sauce)
  • olie til stegning
Instruktioner
  1. Hæld vandet fra tunen.
  2. Kom tunen op i en skål.
  3. Findel tunen med en gaffel.
  4. Hak forårsløg fint.
  5. Riv hvidløg og ingefær fint.
  6. Tilsæt forårsløg, hvidløg, ingefær, mælk, æg, rasp, limesaft, koriander og chiliflager.
  7. Bland farsen godt med hænderne.
  8. Stil farsen i køleskabet tildækket i 30 minutter.
  9. Smør et ovnfast fad med olie.
  10. Form farsen til bøffer og kom dem i fadet.
  11. Steg bøfferne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.
  12. Steg gulerødder, bønner og forårsløg i 3 minutter.
  13. Tilsæt sød chilisauce, limesaft og fiskesauce.
  14. Rør det hele godt sammen.
  15. Smag saucen med sukker og evt. mere fiskesauce.
  16. Kog nudlerne.
  17. Servere tunfrikadellerne med grøntsagssaucen og de kogte nudler. Drys lidt forårsløg på toppen.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *