Bagte kartofler er noget af det lækreste tilbehør til en steg eller til en god mørbrad. Bagekartoflerne skal ikke pakkes ind i sølvpapir da de koger, og det er ikke meningen. Til de bagte kartofler lavede vi en skøn persillesmør.
d
udskriv opskriften
Bagte kartofler med hjemmelavet persillesmør
Forberedelses tid
5 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Ventetid
0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
8bagekartofler
olie til pensling
masser af salt til pensling
100gsmør(til persillesmør)
1håndfuldfrisk persille
Forberedelses tid
5 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Ventetid
0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
8bagekartofler
olie til pensling
masser af salt til pensling
100gsmør(til persillesmør)
1håndfuldfrisk persille
Instruktioner
Vask bagekartoflerne grundigt.
Beklæd en bageplade med bagepapir og kom kartoflerne på.
Pensl dem med olie og gnid kartoflerne med masser af salt.
Kom kartoflerne i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader, og lad dem bage i 50 minutter.
Stik dem med en kødnål eller med en smørekniv for at tjekke, at de er færdigbagte.
Persillesmør: Kom 100 g smør op i en skål.
Tilsæt 1 håndfuld friskhakket persille og ælt smørblandingen med fingrene.
Læg persillesmørret på et stykke bagepapir.
Form persillesmørret til en aflang pølse, rul bagepapiret om fra den ene side, og klem nu forsigtigt om smørret. Rul igen indtil du har en lille pølse.
Luk pølsen sammen ved at dreje enderne sammen så smørret er helt pakket ind. Læg persillesmørret på køl.
Tag kartoflerne ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering.
Lav et kryds i toppen af bagekartoflerne og kom en klat hjemmelavet persillesmør i.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse her på madsynet så vi bedst muligt kan sørge for du får mest ud af siden. Vi gemmer aldrig oplysninger mod din vilje.
nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for at siden kan køre optimalt bør altid accepteres.
Hvis du deaktivere disse cookies kan vi ikke gemme dit valg og du vil blive spurgt igen af denne irriterende boks næste gang du besøger os.
3'parts cookies
Vi bruger tredje parts cookies til at forbedre din oplevelse her på madsynet.
Vi vil gerne gemme dine valg, derfor vil vi gerne bede dig om at acceptere nødvendige cookies.