Barazek/baraze – arabiske småkager med sesam


Baraze bliver ofte serveret til vigtige lejligheder f.x forlovelsesfester, til eid (arabisk jul), fødselsdage osv. Et fad med sesamsmåkager bliver sendt rundt til alle gæsterne ledsaget af en god kop arabisk kaffe.
Jeg er opvokset med, at man ikke bager dem og hellere vil købe dem, hvilket jeg ikke kan forstå. Denne opskrift slår de færdigkøbte med store længder.
Kagerne består af en dej der dyppes i en hjemmelavet sirup, og derefter bliver de bagt i ovnen. Sirup til kager er et most i arabisk bagværk.

Hvis du sætter pris på sprøde småkager? så skal du simpelthen bare smage de her lækre barazek.

Se også:
Managish arabisk brød med krydderier
Arabisk brød med spinatfyld
Baba ganoushe




Tabouleh arabisk bulgursalat

Har du smagt småkagerne fortæl det med hashtagget #madsynet eller@m madsynet

Følg gerne med på Insta

Du kan også skrive en kommentar nederst. Det sætter vi meget stor pris på.


udskriv opskriften
Barazek/baraze - arabiske småkager med sesam
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 6 dl sukker (til sirup)
  • 3 dl vand (til sirup)
  • 1 tsk citronsaft eller citronsyre (hvis du bruger citronsyre skal du være opmærksom på, at du skal bruge varianten til mad og ikke til rengøring læs på posen. Til sirup)
  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør (tag smørret ud af køleskabet 10 minutter inden brug)
  • 1 1/4 dl koldt vand
  • 200 g sukker
  • ½ dl hjemmelavet sukkersirup (fremgangsmåden finder du længere nede)
  • 1 dl sesam (til sesamblanding)
  • 1 spsk sukker (til sesamblanding)
  • 3 spsk hjemmelavet sirup (til sesamblanding)
  • 2 spsk koldt vand (til sesamblanding)
  • evt hakkede pistacienødder
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 6 dl sukker (til sirup)
  • 3 dl vand (til sirup)
  • 1 tsk citronsaft eller citronsyre (hvis du bruger citronsyre skal du være opmærksom på, at du skal bruge varianten til mad og ikke til rengøring læs på posen. Til sirup)
  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør (tag smørret ud af køleskabet 10 minutter inden brug)
  • 1 1/4 dl koldt vand
  • 200 g sukker
  • ½ dl hjemmelavet sukkersirup (fremgangsmåden finder du længere nede)
  • 1 dl sesam (til sesamblanding)
  • 1 spsk sukker (til sesamblanding)
  • 3 spsk hjemmelavet sirup (til sesamblanding)
  • 2 spsk koldt vand (til sesamblanding)
  • evt hakkede pistacienødder
Instruktioner
  1. Bland mel, smør i tern, 1 1/4 dl koldt vand, sukker og sirup. Sukkersiruppen laver du ved at hælde 3 dl vand og 6 dl sukker i en lille gryde og kog det til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk citronsaft eller citronsyre og nu skal siruppen tykne i 10 minutter på det laveste blus.
  2. Saml dejen hurtigt med hænderne og sæt dejen på køl i 30 minutter.
  3. Kom sesam i en lille skål og tilsæt sukker, sirup vand og rør indtil sukkeret er opløst. Kom evt. 2 spsk pistacienødder i sesamblandingen.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og form dejen til småkager.
  5. Nu skal du dyppe småkagerne i sesamblandingen.
  6. Dyp først toppen og dernæst bunden.
  7. Pres toppen forsigtigt let med fingrene så sesamblandingen hænger fast.
  8. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  9. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom småkagerne på bagepladen. Fordel evt. småkagerne på 2 bageplader.
  10. Bag småkagerne i 10-12 minutter til de bliver sprøde. Du kender din ovn bedst så prøv dig frem. Hold øje med dem og stol på dine vurderingsevner. Der er forskel på vores ovn og din ovn.
Recipe Notes

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *