Baraze bliver ofte serveret til vigtige lejligheder f.x forlovelsesfester, til eid (arabisk jul), fødselsdage osv. Et fad med sesamsmåkager bliver sendt rundt til alle gæsterne ledsaget af en god kop arabisk kaffe. Jeg er opvokset med, at man ikke bager dem og hellere vil købe dem, hvilket jeg ikke kan forstå. Denne opskrift slår de færdigkøbte med store længder. Kagerne består af en dej der dyppes i en hjemmelavet sirup, og derefter bliver de bagt i ovnen. Sirup til kager er et most i arabisk bagværk.
Hvis du sætter pris på sprøde småkager? så skal du simpelthen bare smage de her lækre barazek.
1tskcitronsaft eller citronsyre(hvis du bruger citronsyre skal du være opmærksom på, at du skal bruge varianten til mad og ikke til rengøring læs på posen. Til sirup)
500ghvedemel
250gsmør(tag smørret ud af køleskabet 10 minutter inden brug)
1 1/4dlkoldt vand
200gsukker
½dlhjemmelavet sukkersirup(fremgangsmåden finder du længere nede)
1tskcitronsaft eller citronsyre(hvis du bruger citronsyre skal du være opmærksom på, at du skal bruge varianten til mad og ikke til rengøring læs på posen. Til sirup)
500ghvedemel
250gsmør(tag smørret ud af køleskabet 10 minutter inden brug)
1 1/4dlkoldt vand
200gsukker
½dlhjemmelavet sukkersirup(fremgangsmåden finder du længere nede)
1dlsesam(til sesamblanding)
1spsksukker(til sesamblanding)
3spskhjemmelavet sirup(til sesamblanding)
2spskkoldt vand(til sesamblanding)
evt hakkede pistacienødder
Instruktioner
Bland mel, smør i tern, 1 1/4 dl koldt vand, sukker og sirup. Sukkersiruppen laver du ved at hælde 3 dl vand og 6 dl sukker i en lille gryde og kog det til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk citronsaft eller citronsyre og nu skal siruppen tykne i 10 minutter på det laveste blus.
Saml dejen hurtigt med hænderne og sæt dejen på køl i 30 minutter.
Kom sesam i en lille skål og tilsæt sukker, sirup vand og rør indtil sukkeret er opløst. Kom evt. 2 spsk pistacienødder i sesamblandingen.
Tag dejen ud af køleskabet og form dejen til småkager.
Nu skal du dyppe småkagerne i sesamblandingen.
Dyp først toppen og dernæst bunden.
Pres toppen forsigtigt let med fingrene så sesamblandingen hænger fast.
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir og kom småkagerne på bagepladen. Fordel evt. småkagerne på 2 bageplader.
Bag småkagerne i 10-12 minutter til de bliver sprøde. Du kender din ovn bedst så prøv dig frem. Hold øje med dem og stol på dine vurderingsevner. Der er forskel på vores ovn og din ovn.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse her på madsynet så vi bedst muligt kan sørge for du får mest ud af siden. Vi gemmer aldrig oplysninger mod din vilje.
nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for at siden kan køre optimalt bør altid accepteres.
Hvis du deaktivere disse cookies kan vi ikke gemme dit valg og du vil blive spurgt igen af denne irriterende boks næste gang du besøger os.
3'parts cookies
Vi bruger tredje parts cookies til at forbedre din oplevelse her på madsynet.
Vi vil gerne gemme dine valg, derfor vil vi gerne bede dig om at acceptere nødvendige cookies.