Brownie med kaffe – en god måde at bruge resterne fra morgenkaffen på


Denne brownie tager udgangspunkt i en  klassisk brownie, men jeg har twistet den klassiske brownie ved at tilsætte koldbrygget kaffe. Selvom jeg har tilsat kaffe kan den sagtens nydes af børn. Min bror på otte er vild med denne brownie.

Kagen er perfekt at servere til aftenkaffen eventuelt med en kugle vaniljeis.

Se også:

Klassisk opskrift på brownie

udskriv opskriften
Brownie med kaffe – en god måde at bruge resterne fra morgenkaffen på
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid til brownien er afkølet
Antal personer
små stk
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (hakket)
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 1 dl friskbrygget kold kaffe
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid til brownien er afkølet
Antal personer
små stk
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (hakket)
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 1 dl friskbrygget kold kaffe
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smelt smør og chokolade i en lille gryde.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse.
  4. Pisk chokoladeblandingen i æggemassen.
  5. Hæld en dl friskbrygget kaffe i dejen og rør lidt rundt.
  6. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen og vend det i dejen.
  7. Hæld dejen i en firkantet form beklædt med bagepapir og bag kagen i cirka 20 minutter.
  8. Kagen må ikke bages for lang tid. Den sætter sig når den køler af.
  9. Stil kagen til afkølig.
  10. Skær kagen i små firkanter og servere.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *