Butter chicken – opskrift på en klassisk indisk ret med kylling

Har du besøgt en indisk restaurant, har du sikkert smagt den indiske ret butter chicken. Retten er virkelig populære i Indien og flere indiske restauranter i Danmark har butter chicken på menukortet, hvilket jeg sagtens kan forstå.

Butterchicken indeholder en masse indiske krydderier. Krydderierne tilføjer smag men også fylde til retten.

Jeg har også tilsat yoghurt til kyllingemarinaden, da yoghurt gør at kyllingekødet bliver mør og saftig.

Servere kogt ris

Naanbrød

Hjemmelavet Mango chutney

til butterchicken.

Se også:

Chicken korma



udskriv opskriften
Butter chicken - opskrift på en klassisk indisk ret med kylling
Keyword Butter chicken
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 kg kyllingebryst i tern
  • 2 cm revet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • saften fra ½ citron
  • 2 dl yoghurt naturel (eller græsk yoghurt)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 spsk salt
  • 2 løg (til sovs)
  • 4-5 fed hvidløg (til sovs)
  • 2 spsk garam masala (til sovs)
  • spsk paprika (til sovs)
  • 1 dåse hakkede tomater (til sovs)
  • 2 dl piskefløde (til sovs)
  • 2 spsk smør (til sovs)
Keyword Butter chicken
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 kg kyllingebryst i tern
  • 2 cm revet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • saften fra ½ citron
  • 2 dl yoghurt naturel (eller græsk yoghurt)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 spsk salt
  • 2 løg (til sovs)
  • 4-5 fed hvidløg (til sovs)
  • 2 spsk garam masala (til sovs)
  • spsk paprika (til sovs)
  • 1 dåse hakkede tomater (til sovs)
  • 2 dl piskefløde (til sovs)
  • 2 spsk smør (til sovs)
Instruktioner
  1. Riv løg og ingefær og kom det i en skål sammen med citronsaft, garam masala, yoghurt, koriander, gurkemeje og salt.
  2. Tilsæt kyllingestykkerne i marinaden og lad kyllingen marinere mindst i 30 minutter.
  3. Så skal vi lave sovsen: Hak løg og hvidløg fint.
  4. I en lille skål blander du alle krydderierne sammen.
  5. Svits løg og hvilløg i fedtstof i et par minutter.
  6. Tilsæt krydderierne til løgblandingen og lad det svitse med et kort øjeblik.
  7. Når hele køkkenet begynder at dufte af krydderier, tilsætter du dåsen med hakkede tomater.
  8. Lad retten simre i 3 minutter.
  9. Blend saucen med en stavblender.
  10. Kom tomatsaucen tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  11. Lad saucen koge i et par minutter og tilsæt kyllingestykkern med marinaden i saucen.
  12. Tilsæt smørret og rør rundt.
  13. Smag retten med salt og friskkværnet peber.
Recipe Notes

Du skal bruge garam masala og gurkemeje til butter chicken. Du kan ikke lave Butter chicken uden garam masala og gurkemeje.

 

Garam masala er et  blandingskrydderi som blandt andet spidskommen, nellike, kardemomme og sort peber.

Gurkemeje tilføjer farve til retten.

Følg madsynet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *