Chili con carne med kylling


Chili con carne spiser man ofte om efteråret og vinteren. Men vejret er stadigvæk ikke sommervenlig, så i går smovsede vi en portion chili con carne med kylling. Retten er utrolig nem at lave, og så skal retten helst simre i flere timer. Jo længere retten simre jo bedre.

Vi sætter virkelig stor pris på en hel klassisk chili con carne med hakket oksekød eller som mexicanerne laver den nemlig med oksetykkam. Men nogen gange skal man prøve noget nyt, derfor har vi lavet en Chili con carne med hakket kylling. På spansk hedder retten chili con pollo.

Vi synes at hakket kylling er virkelig lækkert og kødet bliver saftig. Og så er det et godt alternativ til hakket okse.

Servere ris til retten og lidt revet ost, syltet jalapenos, cremefraiche og avocado i tern.

Se også

Klassisk opskrift på chili con carne
Og
Chili con carne i en vegetarudgave






udskriv opskriften
Chili con carne med kylling
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid mindst en time
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 tsk chilipulver (kan erstattes af en frisk chilifrugt)
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 dl vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse majs (kan udelades)
  • 40 g mørk chokolade
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid mindst en time
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 tsk chilipulver (kan erstattes af en frisk chilifrugt)
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 dl vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse majs (kan udelades)
  • 40 g mørk chokolade
Instruktioner
  1. Svits løg og hvidløg.
  2. Tilsæt kødet og brun det godt af.
  3. Kom laurbærblade og krydderier i gryden.
  4. Hæld dåsen med de hakkede tomater, bouillon og vand i gryden.
  5. Kog retten op.
  6. Skru ned for varmen og lad retten simre i en time gerne længere.
  7. Lige inden servering tilsætter du kidneybønner og mørk chokolade. Kog retten i yderligere 5 minutter.
  8. Servere retten med guacamole, ris, syltet jalapenos, tortillachips og cremefraiche.
Recipe Notes

Tilmeld dig en ugentlig madplan Herd

Se et billede af opskrifterne Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *