Citronglaseret kylling


Kyllingekødet bliver glaseret i en lækker citronsauce. Her har du en opskrift på kylling og sauce der tilberedes i samme gryde.

udskriv opskriften
Citronglaseret kylling
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 parteret kylling (eller 1 kg kyllingebryst, på den måde sikre du at kødet bliv mør)
  • 8 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • salt og peber
  • fedtstof til bruning
  • 1 dl balsamico
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk fiskesauce
  • ½-1 citron
  • 1 dl vand
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 parteret kylling (eller 1 kg kyllingebryst, på den måde sikre du at kødet bliv mør)
  • 8 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • salt og peber
  • fedtstof til bruning
  • 1 dl balsamico
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk fiskesauce
  • ½-1 citron
  • 1 dl vand
Instruktioner
  1. Når man skal tilberede en hel kylling skal man være opmærksom på at bryst og lår ikke er færdig på samme tid. Hvis kyllingekødet har en rødlig farve så er det færdigt. Derfor anbefaler vi at du bruger bryst istedet for. Prøv dig frem.
  2. Gnid kyllingestykkerne med salt og peber.
  3. Brun kyllingestykkerne på begge sider i cirka 3 minutter.
  4. Tilsæt hele hvidløgsfed og timiankviste og lad det svitse med i et minut.
  5. Hvis din gryde ikke er stor nok så brun kødet af flere omgange og og tilsæt evt timiankviste og hvidløgsfed ned til kyllingen.
  6. Hæld balsamico i gryden og lad det koge ind til det halve. Det tager cirka 5 minutter. Dit blus skal stå på 7.
  7. Tilsæt honning, soja og fiskesaucen i gryden og rør godt rundt.
  8. Tilsæt 1 dl vand og her kan du vælge at tilsætte citronskiver i gryden, men du kan også smage saucen til med citronsaft.
  9. Lad saucen koge ind i 5 minutter yderligere.
  10. Fisk kyllingestykkerne op af gryden og jævn sovsen med maizena udrørt i lidt koldt vand.
  11. Hæld sovsen gennem en sigte, hvis du tilsætter citronskiver i gryden.
  12. Serveres med grøntsagsmos eller kogte ris.
Recipe Notes

Se også:
Asiatisk kylling med nudler
Hurtig gryderet med kylling og kokosmælk

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se billeder af opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *