Citronmåne – Lækker opskrift på hjemmelavet citronmåne


Citronmånen er kendt fra virksomheden DanCake, og den er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Men lav den selv, det er nemt, og så fylder du din mave med naturlige råvare. Så næste gang du får lyst til citronmåne, så overvej at lave den selv. Du vil ikke fortryde det.

Kagen kan holde sig i køleskabet i 3 dage.

Er du tilfreds med det du læser? så håber vi, at du vil bruge et minut af din tid til at tage et kik på vores
Instagram profil
Det vil glæde os meget, hvis du vil følge madsynet.

Se også:
Hjemmelavet citronsorbet
Chokoladecookies med citron og kokos






udskriv opskriften
Citronmåne - Lækker opskrift på hjemmelavet citronmåne
Keyword Citronmåne
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 200 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 4 æg
  • saften af 1 citron
  • 1 spsk øko citronskal
  • 200 g hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g flormelis (til glasuren)
  • 4 spsk past æggehvide
  • gul konditterfarve
Keyword Citronmåne
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 200 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 4 æg
  • saften af 1 citron
  • 1 spsk øko citronskal
  • 200 g hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g flormelis (til glasuren)
  • 4 spsk past æggehvide
  • gul konditterfarve
Instruktioner
  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og rør i massen for hver æg du tilsætter. Brug blot en grydeske, men rør grundigt.
  3. Kom citronsaft og skal i og rør igen.
  4. Vend hvedemel, mælk, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
  5. Smør en springform med smør.
  6. Hæld dejen i formen og fordel den godt.
  7. Bag citronmånen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
  8. Stik kagen med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i nålen er den færdig.
  9. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
  10. Kom flormelis i en skål og rør past æggehvide sammen med gul konditterfarve.
  11. Tilsæt lidt citronsaft til glasuren.
  12. Fordel glasuren over citronkagen og lad glasuren stivne.
  13. Tag citronmånen ud af springformen og del den på midten med en skarp kniv.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *