Clafoutis – fransk kirsebærtærte

Glafoutis

udskriv opskriften
Clafoutis - fransk kirsebærtærte
Clafoutis er en fransk tærte, der stammer fra den franske region Limousin. Clafoutis er bær, ofte bruger man kirsebær, der dækkes af en mørdej bestående af æg, sukker, mælk og mel. Clafoutis kan laves med andre frugter og bær f.eks. rabarber, hindbær eller brombær. Denne klassiske opskrift er med kirsebær, der er fyldt med saft og sødme.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kirsebær
  • 100 g sukker
  • 3 store æg
  • 75 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • smør til formen
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kirsebær
  • 100 g sukker
  • 3 store æg
  • 75 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • smør til formen
Instruktioner
  1. Smør en tærteform med smør og drys med sukker.
  2. Udsten kirsebær og læg dem i tærteformen.
  3. Kom sukker, æg og hvedemel i en skål, og pisk det sammen.
  4. Hæld dejen over kirsebærrene.
  5. Drys tærten med 2 spsk. sukker.
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 45 minutter.
  7. Drys kagen med lidt flormelis inden servering.
Recipe Notes

Kagen kan spises både kold og lun - gerne med en klat flødeskum.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *