Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER HØJTIDER

Cremeboller ala Chokoladeboller

synes du godt om opskriften?
hvad synes du om opskriften?
[Total: 0 Average: 0]
Print opskrift
Cremeboller ala Chokoladeboller
Den klassiske cremebolle indeholder kagecreme. Vi har valgt at erstatte kagecreme med smeltet chokolade og sikke en herlig mundfuld. Her er opskriften på vores bud på en anderledes cremebolle.
Keyword chokolade
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Ventetid 40 min
Antal personer
boller
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
Keyword chokolade
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Ventetid 40 min
Antal personer
boller
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
Instruktioner
  1. Smelt smørret i en gryde og hæld dernæst mælken i.
  2. Smuldre gæren i en rørskål og hæld så smørblandingen heri.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke være for våd heller ikke for tør.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  5. Del dejen i 2 lige store stykker.
  6. Tril hvert stykke til en aflang pølse.
  7. Form hvert pølse til 12 boller.
  8. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lav en lille fordybning på midten med fingerne.
  9. Kom 1 tsk smeltet chokolade i hver bolle og fordel bollerne på 2 bageplader.
  10. Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk og lad dem efterhæve i 10 minutter.
  11. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter.
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  13. Pynt evt bollerne med lidt glasur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *