Categories
HOVEDRETTER HØJTIDER ovnretter

Culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater

en culottesteg med det lækreste tilbehør. nem hovedret at lave til dine gæster.

synes du godt om opskriften?
hvad synes du om opskriften?
[Total: 0 Average: 0]
udskriv opskriften
culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater
Genial opskrift på culottesteg. Vi har valgt at langtidstege den i ovnen sammen med flødekartoflerne. Stegen og kartoflerne er i ovnen på samme tid og fordelen ved det er, at du kan klaregøre salaten eller noget andet. Lav evt. en Waldorfsalat til. Find opskriften nedenfor.
Keyword oksekød
Forberedelses tid 25 min
Tilberedningstid 15 min
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 culottesteg på cirka 1,7 kg
  • masser af salt og peber
  • 4-5 kviste frisk timian eller rosmarin 2-3
  • fed hvidløg upillede
  • 20 cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk balsamico
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • masser af friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld friske krydderurter fx persille, basilikum, timian, rosmarin og salvie
  • 1,5 kg kartofler
  • 1 æg
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 9 dl piskefløde eller 3 dl fløde og 6 dl sødmælk
  • revet muskatnød
  • 1 tsk tørret timian
Keyword oksekød
Forberedelses tid 25 min
Tilberedningstid 15 min
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 culottesteg på cirka 1,7 kg
  • masser af salt og peber
  • 4-5 kviste frisk timian eller rosmarin 2-3
  • fed hvidløg upillede
  • 20 cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk balsamico
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • masser af friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld friske krydderurter fx persille, basilikum, timian, rosmarin og salvie
  • 1,5 kg kartofler
  • 1 æg
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 9 dl piskefløde eller 3 dl fløde og 6 dl sødmælk
  • revet muskatnød
  • 1 tsk tørret timian
Instruktioner
  1. Ovnbagte tomater: Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Bland olie, balsamico salt og sukker.
  3. Pensel tomaterne med olieblandingen.
  4. Drys tomaterne med salt og hakkede krydderurter.
  5. Bag tomaterne ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter. Giv dem lidt grillvarme til sidst.
  6. Tomaterne kan laves i god tid og varmes op igen når de skal spises.
  7. Flødekartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
  8. Kom dem i et smurt ovnfast fad sammen med de hakkede løg.
  9. Bland piskefløde sammen med et sammenpisket æg, presset hvidløg og timian og fordel det hele hen over kartoflerne.
  10. Kom fadet i ovnen ved 175 grader i cirka 40-50 minutter eller til kartoflerne er møre.
  11. Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet over fadet med kartofler. Det gør at overfladen ikke bliver for mørk.
  12. tip: du kan ikke smage ægget men det gør kartoflerne og flødesaucen lækker cremet.
  13. Culottesteg: Dup stegen tør med et stykke køkkenrulle. Rids fedtet og gnid stegen med salt og peber.
  14. Drys med frisk rosmarin og Mas de upillede hvidløgsfed og læg dem oven på stegen.
  15. Sæt stegen til kartoflerne og steg den til centrumtemperaturen er 55-60grader - rød/rosa, 60-65grader - rosa/gennemstegt eller 65-68grader - gennemstegt.
  16. Servere evt en grøn salat til eller en waldorfsalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *