Den bedste opskrift på tunmousse med husblas


Tunmousse er en kendt spise og ofte servere man tunmousse som forret. Den velkendte tunmousse har altid været en del af danskernes favorit spise. Den blev udbredt i 1980’erne.

Vi har serveret tunmousse som forret virkelig mange gange til gæster og hver gang bliver fadet tømt ret hurtigt.

Se også:
Det lækreste brød

Vi har pyntet vores tunmousse med rejer, citronskiver, tomater og frisk dild eller purløg. Det kan være en smule udfordrende at anrette, når man intet syn har. Men vi er jo nødt til at prøve.
Lidt rogn eller hårdkogte æg i kvarte kan du også pynte med.







udskriv opskriften
Den bedste opskrift på tunmousse med husblas
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dåser tun i vand eller olie
  • dl cremefraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 blade husblas
  • saften fra ½ citron
  • 100 g rejer
  • ekstra citronskiver
  • tomatskiver
  • frisk purløg eller dild
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dåser tun i vand eller olie
  • dl cremefraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 blade husblas
  • saften fra ½ citron
  • 100 g rejer
  • ekstra citronskiver
  • tomatskiver
  • frisk purløg eller dild
Instruktioner
  1. Hæld væden fra tun.
  2. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  3. Rør tunen med cremefraiche og mayonnaise.
  4. Krydr tunblandingen med salt og peber.
  5. Udblød husblas i koldt vand.
  6. Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft.
  7. Lun skålen med husblas og citron i mikroovnen i 10 sekunder indtil husblassen er smeltet.
  8. Rør 1 spsk tunblaning i husblasblandingen. Husblasblandingen skal ikke være varm og på denne måde bliver husblassen lidt koldt.
  9. Gentag igen med 3 spsk tunblanding indtil husblasblandingen er afkølet.
  10. Bland det hele godt sammen.
  11. Smag moussen med salt, peber og citronsaft.
  12. Kom moussen i et fad og overdæk.
  13. Køl moussen i mindst 3 timer.
  14. Vend tunmoussen ud på et fad med bunden øverst.
  15. Pynt moussen med rejer, citronskiver, tomatskiver og frisk dild eller purløg. Se andre forslag i ingredienslisten.
  16. Servere moussen med brød.
Recipe Notes
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *