Den du ved nok kage – den bedste opskrift på den populære chokoladekage


Her får du den bedste opskrift på den populære chokoladekage, den du ved nok kage.

Se også
Hvid chokoladekage med ristet ristede nødder
Chokoladekage i kop





udskriv opskriften
Den du ved nok kage - den bedste opskrift på den populære chokoladekage
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 230 g hvedemel
  • 2 spsk kakao (svarende til 30 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl mælk
  • 150 g smør
  • 180 g flormelis (til glasur)
  • 1 spsk kakao (til glasur)
  • 100 g smør (til glasur)
  • 80 g kokosmel (til glasur)
  • 1 dl kold kaffe (til glasur)
  • 1 tsk vaniljesukker (til glasur)
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 230 g hvedemel
  • 2 spsk kakao (svarende til 30 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl mælk
  • 150 g smør
  • 180 g flormelis (til glasur)
  • 1 spsk kakao (til glasur)
  • 100 g smør (til glasur)
  • 80 g kokosmel (til glasur)
  • 1 dl kold kaffe (til glasur)
  • 1 tsk vaniljesukker (til glasur)
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen på 200 grader alm ovn.
  2. Pisk æg og sukker luftigt i 5 minutter på højeste hastighed.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i en skål.
  4. Sigt melblandingen i æggemassen.
  5. Vend det hele forsigtigt med en grydeske.
  6. Smelt smørret i en gryde og vend smørret i dejen sammen med mælken.
  7. Beklæd en springform med bagepapir.
  8. Fordel dejen jævnt i formen.
  9. Bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  10. Prik dejen med en kødnål. Hvis der ikke hænger dej på spidsen, så er kagen færdigbagt.
  11. Nu skal vi lave kokosglasur.
  12. Vej alle ingredienserne og kom dem i en gryde.
  13. Kog blandingen op og lad den småkoge i cirka i et minut.
  14. Rør i gryden til glasuren er jævn.
  15. Når kagen er kølet lidt af kommer du forsigtigt glasuren jævnt over hele kagen.
  16. Stil kagen i køleskabet i en time inden servering. Så bliver kagen endnu bedre.
Recipe Notes

Følg gerne madsynet på
Instagram

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *