Det skønneste madbrød med valnødder


Her får du en god opskrift på det lækreste madbrød med valnødder.



udskriv opskriften
Det skønneste madbrød med valnødder
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 1 time og 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g valnødder
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 1 time og 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g valnødder
Instruktioner
  1. Kom mælk og smør i en lille gryde og varm det forsigtigt op.
  2. Når smørret er smeltet skal gryden tages af varmen.
  3. Lad blandingen køle lidt af og tilsæt 50 gram gær.
  4. Tilsæt salt, sukker de 2 æg, hakkede valnødder og fuldkornsmel i gærblandingen og rør det hele godt sammen.
  5. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen glat og smidig.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.
  7. Kom brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Lad brødet hæve igen i 30 minutter.
  9. Pensl madbrødet med et sammenpisket æg eller mælk.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  11. Bag brødet i 15-20 minutter. Bank forsigtigt brødet med en finger, og hvis det lyder hult så er brødet klar til servering.
Recipe Notes

Se også
En klassisk opskrift på et Madbrød

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskrifterne Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *