Madsynet har fået en udfordring fra en følger der gik ud på, at vi skulle lave en ret hvor æbler er i fokus. Vi må nok indrømme at udfordringen var svær at løse, men alt kan lade sig gøre.
Her får du opskriften på en lækker fiskeret, som består af en lækker tomatsauce der bliver bagt i ovnen med torskefilet.
Se også
Hjemmelavet fiskefrikadeller
Fisk i fad med gulerødder og selleri
relaterede artikler:
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 300 g torskefilet
- 1½ æble
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- 1 tsk paprika
- ½ tsk dild stødt
- 1½ dl fløde
- friskhakket persille
- salt og peber
Ingredienser
|
|
- Skær æbler i tern og forårsløg i skiver.
- Svits forårsløg, æble og presset hvidløg i olie i et par minutter.
- Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, paprika og dild og lad tomatsaucen koge i 3 minutter.
- Hæld fløde i tomatsaucen.
- Kog saucen op og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et ovnfast fad.
- Skær torsk i passende stykker.
- Læg fiskestykkerne oven på tomatsaucen.
- Krydr torskestykkerne med salt, peber og en smule citronsaft.
- Bag retten ved 200 grader i cirka 15 minutter.
- Drys med friskhakket persille.
- Servere retten med ris og dampet broccoli. Brød og salat er også godt.