Frikassé med kylling og asparges

udskriv opskriften
Frikassé med kylling og asparges
Frikassé er dansk mad, når det er bedst. Da jeg for første gang hørte om retten, tænkte jeg, det lyder ikke særlig lækkert. Men det smager faktisk meget godt. Jeg er opvokset med meget krydret mad. Min mor kunne aldrig finde på at koge kyllingen som den er. Da jeg begyndte med at vise interesse for dansk mad, havde jeg det svært med kun at komme salt og peber i min mad. Men dansk mad er meget andet end det jeg beskriver. Det ved jeg nu. Retten her er et bevis på min påstand.
Region danmark
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 70 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 3 gulerødder
  • 2 halverede løg
  • 4 stængler bladselleri
  • 20 peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk smør
  • 8 dl fond/kogevand
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 gulerødder
  • et bundt asparges
  • 200 g ærter
  • 1-2 spsk maizena (udrørt i lidt vand)
  • persille til drys
Region danmark
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 70 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 3 gulerødder
  • 2 halverede løg
  • 4 stængler bladselleri
  • 20 peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk smør
  • 8 dl fond/kogevand
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 gulerødder
  • et bundt asparges
  • 200 g ærter
  • 1-2 spsk maizena (udrørt i lidt vand)
  • persille til drys
Instruktioner
  1. Kom kyllingen i en stor gryde og dæk den med vand.
  2. Tilsæt gulerødder, løg, selleri, peberkorn og laurbærblade.
  3. Kog indeholdet op under låg.
  4. Lad kyllingen simre i 60-75 minutter, til den er mør.
  5. Hvis du bruger fileter, så skal de simre i 15 minutter.
  6. Lad kyllingen trække i vandet i 30 minutter.
  7. Pil kødet af kyllingen og skær det i mundrette bider.
  8. Si vandet fra, kassere grøntsagerne men gem vandet.
  9. Smelt smørret i en gryde og tilsæt fonden og fløden.
  10. Kog op.
  11. Jævn sovsen med maizena og smag til med salt og peber.
  12. Skær asparges og gulerødder i mindre stykker og kom det i saucen sammen med ærter og kylling.
  13. Lad retten simre i 10 minutter inden servering.
  14. Drys med persille.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *