Græske kødboller med ovnstegte græske auberginer


Vi har lavet en hel masse græsk mad lige i øjeblikket. Vi har både fået
Moussaka med aubergine og kartofler
og
Græsk salat<
Og selvfølgelig masser af hjemmelavet Tzatziki

Disse her græske kødboller skal vi helt sikkert lave igen. vi har anvendt hakket oksekød men lammekød er også godt. Derudover er kødbollerne godt krydret.

Vi serverede de græske kødboller med
Tzatziki

og
Ovnbagte græske auberginer

men et godt brød og lidt oliven er også lækkert.






udskriv opskriften
Græske kødboller med ovnstegte græske auberginer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
kødboller
Ingredienser
  • 450 g hakket oksekød
  • salt
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • spsk rasp
  • 1 spsk hvedemel (kan muligvis undlades)
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • tsk tørret timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • friskkværnet peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
kødboller
Ingredienser
  • 450 g hakket oksekød
  • salt
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • spsk rasp
  • 1 spsk hvedemel (kan muligvis undlades)
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • tsk tørret timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Rør salt og kød sammen og stil det i køleskabet i 30 minutter.
  2. Tilsæt æg, mælk, rasp, hvedemel, hvidløg, oregano, røget paprika, timian, spidskommen og peber.
  3. Ælt det hele godt sammen.
  4. Form farsen til kødboller på størrelse med små golfbolde.
  5. Steg kødbollerne i fedtstof.
  6. Du kan også stege kødbollerne i ovnen.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir og steg dem ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Recipe Notes

Kom evt 50 g oliven og feta i farsen. Det kan vi anbefale.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *