Gryderet med oksekød, champignon og gulerødder – En skøn vintergryde

udskriv opskriften
Gryderet med oksekød, champignon og gulerødder - En skøn vintergryde
Denne gryderet laves af oksekød og grøntsager. Retten er meget nem at lave, og den kan serveres med ris eller kartoffelmos. Gryderetten får lov til at simre i et par timer.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g oksekød i strimler
  • 1 spsk smør eller olivenolie
  • 3 tsk paprika
  • 3 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 1 snackpeber
  • 3 gulerødder
  • 2,5 dl fløde
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g oksekød i strimler
  • 1 spsk smør eller olivenolie
  • 3 tsk paprika
  • 3 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 1 snackpeber
  • 3 gulerødder
  • 2,5 dl fløde
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Kom 1 spsk smør i en gryde og brun halvdelen af kødet og sæt det til side.
  2. Brun resten af kødet i gryden.
  3. Kom alt kød i gryden, tilsæt paprika og lad det svitse et kort øjeblik.
  4. Hæld oksefond ved.
  5. Tilsæt laurbærblade.
  6. Skru ned på det laveste blus, læg låg på og lad kødet simre i et par timer.
  7. Rengør champignon og del den i kvarte og svits det kort på en pande med en smule fedtstof.
  8. Kom grøntsagerne i gryden.
  9. Tilsæt fløden og 1 spsk balsamico i gryden.
  10. Rør rundt i gryden og læg låg på.
  11. Lad retten simre i yderligere 20 minutter eller til gulerødderne er møre.
  12. Smag gryderetten med salt og peber. Evt. med mere balsamico.
  13. Jævn evt. gryderetten med lidt maizena.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *