Grydestegt okseborg – lækker opskrift på grydestegt steg


Okseborg er en billig udskæring og nem at få mør. Okseborgen fik lov til at simre i 2 timer, og derfor smelter kødet på tungen.



udskriv opskriften
Grydestegt okseborg - lækker opskrift på grydestegt steg
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg okseborg
  • 5 dl vand
  • 4 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl fløde
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg okseborg
  • 5 dl vand
  • 4 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl fløde
Instruktioner
  1. Dup oksestegen tør med et køkkenrulle.
  2. Krydr okseborgen med salt og friskkværnet peber på Lad okseborgen hvile i 15 minutter.
  3. Brun stegen i smør ved høj varme på begge sider.
  4. Tilsæt vand, laurbærblade, timian og rosmarinkviste i gryden.
  5. Skru ned for blusset til 2.
  6. Læg låg på og lad oksestegen simre i 2 timer.
  7. Tag Stegen op og læg det på et skærebræt.
Recipe Notes

Lav evt. en sovs af skyen. Jævn sovsen med maizena udrørt i koldt vand.
Tilsæt fløden og smag retten til med salt, friskkværnet peber og lidt syre fx citronsaft eller balsamico.

Se også

Virkelig lækker opskrift på oksesteg
Marineret tyndsteg

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *