Grydestegt oksetykkam – langtidsstegt


Oksetykkam er så lækkert og er perfekt som gæstemiddag. Kødudskæringen er nem at få mør og en hel oksetykkam kan mætte mange personer. Oksetykkam er perfekt til langtidsstegning.

Du kan servere alt muligt tilbehør f.x en god kartoffelmos, ovnstegte kartofler eller en lækker salat med kål og nødder.

Obs: oksetykkam er en billig udskæring.

Se også:
Ovnbagt kartoffelmos
Luksus chili con carne
Gammeldags oksesteg




kartoffelmos-sadan-laver-du-kartoffelmos-i-ovn/






udskriv opskriften
Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 3 timer
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg oksetykkam
  • 2 skalotteløg eller et løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 enebær
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl valgfri bouillon (en bouillonterning kogt med 2 dl vand)
  • 1 spsk balsamico
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 3 timer
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg oksetykkam
  • 2 skalotteløg eller et løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 enebær
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl valgfri bouillon (en bouillonterning kogt med 2 dl vand)
  • 1 spsk balsamico
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Hak løg og hvidløg i tynde skiver.
  2. Pres enebærrene flade med siden på en kniv.
  3. Gnid oksetykkammen med salt og friskkværnet peber.
  4. Brun oksestegen i smør på begge sider.
  5. Tilsæt løg, hvidløg og laurbær og svits det i et minut.
  6. Tilsæt enebær, balsamico, hvidvin og bouillon og lad det hele koge op.
  7. Læg låg og skru ned for varmen og lad oksetykkammen simre i 3 timer. Vend evt. oksetykkammen undervejs.
  8. Efter 3 timer tager du stegen op af gryden og lad den hvile i 10 minutter.
  9. Nu skal vi lave sovsen: sigt sovsen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog den op og lad sovsen koge lidt ind.
  10. Tilsæt 1 spsk ribsgele.
  11. Lad igen sovsen koge op, og jævn den med lidt maizena udrørt i lidt koldt vand.
  12. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
Recipe Notes

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskrifterne Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *