Hakkebøf med bløde løg og sovs i ovn


En dansk klassiker – uden tvivl min favorit ret fra det danske køkken.

Jeg har lavet lidt om på fremgangsmetoden, og din mormor vil sikkert kritisere mig, men det må jeg leve med 🙂

Jeg bruner først bøfferne, kommer dem i et ovnfast fad, laver bløde løg og brun sovs og hælder det ovenpå bøfferne. Hele hærligheden steges i ovnen og imens retten hygger sig i ovnen koncentrere jeg mig og tilbehøret.

Se også opskrift på Hjemmelavet agurkesalat

udskriv opskriften
Hakkebøf med bløde løg og sovs i ovn
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 800 g hakket oksekød 10 procent fedt (Oksemørbrad, svinemørbrad eller entrecote kan også bruges)
  • tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk smør
  • 3-4 rødløg (afhængig af størrelse)
  • 4 tsk sukker
  • 3 spsk balsamico
  • 4 dl oksefond (grøntsagsfond kan også bruges)
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk maizena
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 800 g hakket oksekød 10 procent fedt (Oksemørbrad, svinemørbrad eller entrecote kan også bruges)
  • tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk smør
  • 3-4 rødløg (afhængig af størrelse)
  • 4 tsk sukker
  • 3 spsk balsamico
  • 4 dl oksefond (grøntsagsfond kan også bruges)
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk maizena
Instruktioner
  1. Kom hakket oksekød og salt i en skål.
  2. Saml farsen grundigt med hænderne eller med en grydeske.
  3. Lad farsen hvile i mindst 30 minutter.
  4. Form farsen til otte bøffer.
  5. Hak hakkebøfferne med bagsiden af en kniv på begge sider, så de ikke mister formen under stegningen.
  6. Kom 3 spiseskefulde smør på en varm pande og lad smørret smelte.
  7. Brun hakkebøfferne ved høj varme et minut på hver side.
  8. Steg få bøffer af gangen, da du risikere at bøfferne koger.
  9. Læg bøfferne i et ovnfast fad. Pak dem gerne i sølvpapir, så de holder varmen.
  10. Skær rødløg i tynde skiver.
  11. Kom en smule mere smør eller andet fedtstof og steg løgskiverne bløde ved middel varme (det tager cirka 10-15 minutter)
  12. Rør i gryden undervejs.
  13. Tilsæt balsamico og sukker og rør godt rundt.
  14. Steg det i et minut og tilsæt dernæst kalvefond og timian og evt. en dl fløde.
  15. Lad retten koge op jævn med maizena udrørt med koldt vand.
  16. Smag til med salt og friskkværnet peber og fordel bløde løg og sovs ovenpå hakkebøfferne.
  17. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Recipe Notes

Du kan selvfølgelig lave retten på et komfur gør således:

 

Steg løgene  blanke og kom dem i en skål.

Kom lidt mere fedtstof på panden  og skru op for varmen.

Steg bøfferne ved høj varme så de ikke koger.

Steg dem cirka 5 minutter på hver side og vend dem gerne undervejs. Læg hakkebøfferne til side og lav sovsen som ovenfor.

 

Kom hakkebøfferne i sovsen og fordel det bløde løg ovenpå bøfferne.

 

 

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *