Haydari – tyrkisk dip med bagte peberfrugter og feta


Haydari er en tyrkisk fetadip med bagte peberfrugter, feta, hvidløg og krydderier. Du kender den måske fra din lokale grønthandler.

Dippen er meget nem at lave. Den består af bagte peberfrugter, fetaost og krydderier. Så har du den lækreste cremet dip.

Se også
Verdens bedste chilidip
Hjemmelavet hummus





udskriv opskriften
Haydari - tyrkisk dip med bagte peberfrugter og feta
Keyword Haydari, Haydari,
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • lidt olie
  • 200 g fetaost fx puck
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knsp chilipulver
  • lidt friskhakket persille
Keyword Haydari, Haydari,
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • lidt olie
  • 200 g fetaost fx puck
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knsp chilipulver
  • lidt friskhakket persille
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær dem i store stykker.
  3. Kom dem på en bageplade og hæld en smule olie over dem.
  4. Bag dem i 15-20 minutter eller indtil de får lidt farve.
  5. Kom resten af ingredienserne i en blender.
  6. Tilsæt de bagte peberfrugter i blenderen og blend det hele til en cremet dip.
Recipe Notes

Haaydari kan bruges ssom dip, til salater, som smørelse til sandwich eller som en del af et tapasbord.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *