Hjemmelavet kebab som araberne laver den


Hvad er forskellen på kebab og shawarma? spørgsmålet har jeg svaret på mange gange. Kebab er tyrkernes svar på shawarma og shawarma er arabernes svar på kebab. Man bruger også den samme kødudskæring. Dog kan der være forskel på krydderierne. Shawarma krydres med stærke/varme krydderier fx spidskommen, kardemomme og peber.

Vi kan altid spise en pita eller en durum med kebab, salat og dressing fra den lokale kebabmand. Men du kan sagtens lave hjemmelavet kebab hjemme hos dig selv. Fordelen ved, at du selv laver din kebab er, at du bestemmer selv hvilken kødudskæring du bruger. Du kan fx bruge lam, oksekød, kalvekød eller kylling. Du bestemmer også selv fyldet. Kom fx salat, tomat, agurk, majs, feta, oliven, hummus og hjemmelavet syltet rødløg

Du skal bruge en hel del krydderier til marinaden, og har du ikke fx sumak kan du undlade det eller erstatte det med andre krydderier.

 

 

udskriv opskriften
Hjemmelavet kebab som araberne laver den
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25-30 minutter
Ventetid kødet skal marineres mindst en time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 800 g kød (lam, oksekød, kalvekød eller kylling)
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl yoghurt naturel
  • saften af ½ citron
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt muskat
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sumak (arabisk krydderi)
  • 1 tsk stødt kanel
  • friskkværnet peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25-30 minutter
Ventetid kødet skal marineres mindst en time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 800 g kød (lam, oksekød, kalvekød eller kylling)
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl yoghurt naturel
  • saften af ½ citron
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt muskat
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sumak (arabisk krydderi)
  • 1 tsk stødt kanel
  • friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Skær kødet i tynde strimler og kom dem i en frysepose eller i en skål med låg.
  2. Rør yoghurten med krydderierne og citronsaft.
  3. Hæld marinaden over kødet og lad kødet marinere på køl i minimum 1 time men gerne længere. fx natten over.
  4. Steg kødstykkerne i olie men fisk det først op af marinaden.
  5. Steg kødet evt. i mindre portioner så kødet får en god stegeskorpe. Marinaden skal du smide ud.
  6. Du kan også stege kødet i ovnen. Kom dem på spyd.
  7. Ind med dem i en forvarmet ovn (varmluft) i cirka 25-30 minutter.
Recipe Notes
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *