Hjemmelavet naanbrød – den bedste opskrift på naanbrød uden gær


Hjemmelavet naanbrød er virkelig nemme at lave og de er super lækre til indiske retter.
Vi smurte brødene med hvidløgssmør, og det var så lækkert. Men du kan sagtens undlade hvidløgssmørret- resultatet er også godt.

Vi har anvendt bagepulver og ikke gær til dejen, derfor skal dejen ikke hæve. Foretrækker du at tilsætte gær i dejen, så kan du nemt tilsætte 25 gram gær i stedet for bagepulver.

Vores naanbrød var ret små efter tilberedningen, men næste gang har vi tænkt os at forsøge at stege et stykke dej der dækker en hel pande. Vi glæder os helt vildt. Brødene kan bruges som pitabrød eller tortillas. Ikke dårligt.

Naanbrød Bliver ofte serveret til indiske retter fx
Butterchicken

Chicken tika masala
eller den Vegetariske udgave

Men til Grillkylling passer virkelig godt til.

Du skal være opmærksom på: at brødene er bagt med bagepulver, så de bliver hurtige tørre dagen efter. Brug gær i dejen, så de bliver lækre dagen efter.

udskriv opskriften
Hjemmelavet naanbrød - den bedste opskrift på naanbrød uden gær
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
naanbrød
Ingredienser
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • dl græsk yoghurt (andre slags surmælksprodukt kan også bruges)
  • 2 spsk sesamfrø eller nigellafrø
  • 100 g smør (smeltet)
  • 2 fed hvidløg
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
naanbrød
Ingredienser
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • dl græsk yoghurt (andre slags surmælksprodukt kan også bruges)
  • 2 spsk sesamfrø eller nigellafrø
  • 100 g smør (smeltet)
  • 2 fed hvidløg
Instruktioner
  1. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
  2. Tilsæt yoghurt og rør godt i dejen.
  3. Ælt dejen til en kugle.
  4. Tilsæt evt. lidt ekstra mel/yoghurt hvis dejen er for tør eller for våd.
  5. Smelt smørret og pres hvidløg i.
  6. Del dejen til 8 lige store stykker.
  7. Rul stykkerne med en kagerulle eller tryk brødene flade med hænderne.
  8. Varm en pande op og bag brødene 2-3 minutter på hver side ved middel varme. Hold øje med at de ikke branker.
  9. Når brødene er færdigbagte, så skal brødene pensles med hvidløgssmør og drysses med sesamfrø.
Recipe Notes

Følg gerne madsynet på
Facebook

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *