Hjemmelavet rødkål – nem opskrift på rødkål

⭐⭐⭐⭐⭐


Rødkål er perfekt tilbehør til kødretter som frikadeller, flæskesteg, andesteg og meget meget mere.

Denne opskrift på rødkål er nem at lave, fordi den passer sig selv i gryden det meste af tiden.

Dette er en klassisk opskrift på hjemmelavet rødkål til julemiddagen og alligevel ikke. Madsynet har tilsat julekrydderier fx kanel og hele nelliker – krydderierne kan sagtens udelades.

udskriv opskriften
Hjemmelavet rødkål - nem opskrift på rødkål
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 lille rødkål (svarende til 1 kg)
  • 1 æble
  • 25 g smør eller andefedt
  • 2 dl æbleeddike (kan erstattes af ribssaft, æblesaft eller solbærsaft)
  • 5 spsk balsamico
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 kanelstang
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk groft salt
  • 2 laurbærblade
  • peber
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 lille rødkål (svarende til 1 kg)
  • 1 æble
  • 25 g smør eller andefedt
  • 2 dl æbleeddike (kan erstattes af ribssaft, æblesaft eller solbærsaft)
  • 5 spsk balsamico
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 kanelstang
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk groft salt
  • 2 laurbærblade
  • peber
Instruktioner
  1. Hak rødkålen fint og skær æble i tern.
  2. Svits rødkålen og æble i smør eller andefedt i et par minutter.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i cirka 20 minutter.
  4. Smag rødkålen til med lidt mere eddike, ribsgele, sukker, peber og salt.
  5. Fjern laurbær, kanelstang eller nelliker og servere.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *