Hvad er forskellen på kebab og shawarma? spørgsmålet har jeg svaret på mange gange. Kebab er tyrkernes svar på shawarma og shawarma er arabernes svar på kebab. Man bruger også den samme kødudskæring. Dog kan der være forskel på krydderierne. Shawarma krydres med stærke/varme krydderier fx spidskommen, kardemomme og peber.
Vi kan altid spise en pita eller en durum med kebab, salat og dressing fra den lokale kebabmand. Men du kan sagtens lave hjemmelavet kebab hjemme hos dig selv. Fordelen ved, at du selv laver din kebab er, at du bestemmer selv hvilken kødudskæring du bruger. Du kan fx bruge lam, oksekød, kalvekød eller kylling. Du bestemmer også selv fyldet. Kom fx salat, tomat, agurk, majs, feta, oliven, hummus og hjemmelavet syltet rødløg
Du skal bruge en hel del krydderier til marinaden, og har du ikke fx sumak kan du undlade det eller erstatte det med andre krydderier.
1 tanke om “Hjemmelavet shawarma som araberne laver den”
Nicklas
Det smagte fantastisk og det skal jeg blive bedre til at lave til mig selv! Rigtig god opskrift og selvom jeg ikke selv vil smide kanel i, så er det ikke fordi det dominerede smagen her. Der er dog nogle steder rundt i København, hvor smagen af kanel kan forstyrre oplevelsen.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse her på madsynet så vi bedst muligt kan sørge for du får mest ud af siden. Vi gemmer aldrig oplysninger mod din vilje.
nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for at siden kan køre optimalt bør altid accepteres.
Hvis du deaktivere disse cookies kan vi ikke gemme dit valg og du vil blive spurgt igen af denne irriterende boks næste gang du besøger os.
3'parts cookies
Vi bruger tredje parts cookies til at forbedre din oplevelse her på madsynet.
Vi vil gerne gemme dine valg, derfor vil vi gerne bede dig om at acceptere nødvendige cookies.
Det smagte fantastisk og det skal jeg blive bedre til at lave til mig selv! Rigtig god opskrift og selvom jeg ikke selv vil smide kanel i, så er det ikke fordi det dominerede smagen her. Der er dog nogle steder rundt i København, hvor smagen af kanel kan forstyrre oplevelsen.