Hønsekødssuppe – nem og lækker opskrift på gammeldags kyllingesuppe


Mange køber suppe fra Mou. De smager også udmærket men en hjemmelavet kyllingesuppe smager bare bedre. Du kan selv præge smagen i din suppe og tilsætte de grøntsager du ønsker. Når jeg laver hønsekødssuppe fra bunden bruger jeg  en stor kylling eller en suppehøne. Det kommer an på, hvad jeg kan finde i det lokale supermarked. Jeg bruger hele kyllingen kød og skrog, da skrog tilføjer smag og kødet fyld til suppen.

Grøntsager i suppen

Jeg har brugt en masse grøntsager i suppen. De tilføjer en masse smag og fyld.

Ønsker du at tilsætte andre grøntsager eller færre grøntsager  kan du nemt justere fyldet i suppen.

Personlig kan jeg godt lide en fyldig suppe  med masser af grøntsager og hønsekød.

Se også:

Suppe med kylling og fersken

Thaisuppe med kylling og nudler

udskriv opskriften
Hønsekødssuppe - nem og lækker opskrift på gammeldags kyllingesuppe
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 stor kylling
  • 2 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger (kan erstattes af fon)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 2 porretoppe
  • 1 persillerod (kan erstattes af pastinak eller kartofler)
  • 1-2 chilifrugter (kan udelades)
  • 1 bundt persille
  • 20 peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 1 porre (fyld til suppe)
  • 3 gulerødder (fyld til suppe )
  • 1 persillerod eller pastinak (fyld til suppe)
  • 2 stængler bladselleri
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 stor kylling
  • 2 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger (kan erstattes af fon)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 2 porretoppe
  • 1 persillerod (kan erstattes af pastinak eller kartofler)
  • 1-2 chilifrugter (kan udelades)
  • 1 bundt persille
  • 20 peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 1 porre (fyld til suppe)
  • 3 gulerødder (fyld til suppe )
  • 1 persillerod eller pastinak (fyld til suppe)
  • 2 stængler bladselleri
Instruktioner
  1. Tilsæt kyllingen i en stor gryde og hæld 2 liter vand ved.
  2. Kog op og skum urenhederne fra med en hulske.
  3. Hak løg, chilifrugt, hvidløg og gulerødder groft.
  4. Skær porretoppe i grove tern.
  5. Skær persillerod i grove tern eller skiver.
  6. Tilsæt grøntsagerne i gryden sammen med bouillonterninger.
  7. Tilsæt peberkorn, salt og eventuelt lidt timian i gryden.
  8. Læg låg på og lad suppen simre i mindst en time.
  9. Tag kyllingen op af gryden op pil kødet af skroget.
  10. Skær kyllingekødet i passende stykker.
  11. Kom skroget tilbage i gryden og kog suppen yderligere i 15 minutter.
  12. Kasere skroget og sigt suppen og kom suppen tilbage i gryden.
  13. Nu skal vi lave fyldet: Skør porre, gulerødder, persillerod og selleri i tern.
  14. Kom fyldet og i suppen og lad det koge i 15 minutter.
  15. Tilsæt kyllingekød og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
  16. Drys suppen med friskhakket persille.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *