Forberedelses tid | 5 minutter |
Tilberedningstid | 2 timer |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 900 g kalkunbryst
- 4 spsk brun farin
- 1 spsk honning
- 3 spsk sennep
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl vand
- frisk rosmarin eller timian
- 2 dl fløde
- 1 citron
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Rids kalkunbrystet et par steder på oversiden og kom kalkunbrystet i et ovnfast fad.
- Rør brun farin, honning og sennep sammen og tilsæt salt og friskkværnet peber.
- Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
- Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en sennepsky.
- Kom fadet i ovnen og efter to timer er kalkunbrystet klar til at serveres. De sidste minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
- Lad kødet hvile i 15 minutter.
- Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
- Hak et par spiseskefulde rosmarinblade, og kom dem i.
- Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.
Recipe Notes
Glaseret kalkunbryst serveres med
Kartofler med smør og persille
og
Salat med vindruer, rødløg og tomater
Del denne opskrift
relaterede artikler:
Fiskefrikadeller med ovnstegte kartofler og sauce tartar
Hurtig wokret med kikærter og kokosmælk
Frikadeller i ovn - lækre frikadeller stegt i ovn
Sød kartoffelsuppe med chili og gulerødder
Ovnbagt laks i hvidløgsmarinade
Ovnbagt kartoffelmos - Sådan laver du kartoffelmos i ovn
Rodfrugtlasagne - den bedste opskrift på vegetarlasagne
Selleribøffer - Lækker opskrift på selleribøffer
Oksemørbrad med persille og hvidløgsmarinade
Suppe med majs og kartofler