Categories
fjerkræ HOVEDRETTER Ovnretter

Honning og sennep glaseret kalkunbryst – lækker gæstemad

synes du godt om opskriften?
hvad synes du om opskriften?
[Total: 0 Average: 0]
udskriv opskriften
Honning og sennep glaseret kalkunbryst - lækker gæstemad
Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad som fungere fint som gæstemad. Vi har langtidstegt kødet, det gør at kødet ikke bliver tør. Derudover kan du lave en sauce ud af sennepskyen.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 900 g kalkunbryst
  • 4 spsk brun farin
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • frisk rosmarin eller timian
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 900 g kalkunbryst
  • 4 spsk brun farin
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • frisk rosmarin eller timian
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Rids kalkunbrystet et par steder på oversiden og kom kalkunbrystet i et ovnfast fad.
  3. Rør brun farin, honning og sennep sammen og tilsæt salt og friskkværnet peber.
  4. Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
  5. Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en sennepsky.
  6. Kom fadet i ovnen og efter to timer er kalkunbrystet klar til at serveres. De sidste minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
  7. Lad kødet hvile i 15 minutter.
  8. Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
  9. Hak et par spiseskefulde rosmarinblade, og kom dem i.
  10. Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.
Recipe Notes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *