Jordskokkesuppe – nem opskrift på suppe med jordskokker

De fleste ved ikke, hvad de skal stille op med jordskokker. Men jordskokker kan faktisk tilberedes på mange måder. Du kan lave chips af jordskokker, du kan også lave mos af jordskokker eller bage dem i ovnen med en masse rodfrugter.

Anvendelsesmulighederne er mange. et andet bud lav en god jordskokkesuppe.

Jordskokkesuppe kan serveres til forret, hovedret eller til natmad.


nyd Jordskokkesuppe med lækre toppings

Servere sprødstegt bacon til suppen eller hjemmelavet

Rugbrødschips

og et drys friskhakket persille.

Persillen kan erstattes af et par dråber persilleolie. Persilleolie er virkelig nem at lave, du skal blot blende persille og olie med en minihakker eller med en blender.

udskriv opskriften
Jordskokkesuppe - nem opskrift på suppe med jordskokker
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 500 g jordskokker
  • 250 g kartofler (kan erstattes af selleri )
  • 250 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk tørret timian
  • 8 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • saften af kvart citron
  • 1 dl piskefløde
  • purløg
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 500 g jordskokker
  • 250 g kartofler (kan erstattes af selleri )
  • 250 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk tørret timian
  • 8 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • saften af kvart citron
  • 1 dl piskefløde
  • purløg
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Skræl alle grøntsagerne.
  2. Skær gulerødder, jordskokker, selleri eller kartofler i grove tern.
  3. Svits løg og hvidløg og tørret timian i et par minutter.
  4. Tilsæt jordskokker, grøntsager, vand, bouillon og citronsaft i gryden og kog suppen op.
  5. Lad suppen koge under låg i 15-20 minutter.
  6. Tilsæt dernæst piskefløde og kog suppen videre i et par minutter.
  7. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
  8. Smag suppen med citronsaft, salt og peber.
  9. Pynt med klippet purløg.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *