Kartoffelfrikadeller – opskrift på sprøde kartoffelfrikadeller

udskriv opskriften
Kartoffelfrikadeller - opskrift på sprøde kartoffelfrikadeller
Vi spiser ret meget kartoffelmos i denne årstid, da det passer perfekt til langtidssimret vinterretter. Ofte har vi en rest kartoffelmos til overs og mosen bliver tryllet om til de her lækre frikadeller eller en gang i mellem laver vi grøntsagsfrikadeller med ærter. Kartoffelfrikadellerne bliver dejlige sprøde og bløde indeni. Du kan spise frikadellerne som hovedret, med fx bagt blomkål og en salat. Hvis du vælger at lave dem som tilbehør, passer de godt til en bøf, en steg eller rødt kød.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kogte kartofler (eller en rest kartoffelmos)
  • 1 revet løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 æg
  • 3-4 spsk mælk
  • 2-3 spsk rasp
  • salt og peber
  • 1 tsk tørret rosmarin (kan udelades)
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kogte kartofler (eller en rest kartoffelmos)
  • 1 revet løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 æg
  • 3-4 spsk mælk
  • 2-3 spsk rasp
  • salt og peber
  • 1 tsk tørret rosmarin (kan udelades)
Instruktioner
  1. Mos kartoflerne.
  2. Rør kartoffelmosen sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Konsistensen skal være fast.
  4. Form mosen til frikadeller med en spiseske eller med hænderne.
  5. Steg kartoffelfrikadeller i fedtstof på en pande.
  6. De skal have 2-3 minutter på hver side.
  7. Du kan også stege kartoffelfrikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
Recipe Notes

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se også
Grøntsagsfrikadeller med ærter

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *