Koldskål – Cheesecake – den bedste sommerdessert


Koldskål er en virkelig populær sommerdessert og et stykke cheesecake kan man altid spise, så hvorfor ikke kombinere de to ting sammen. Den her cheesecake smager skønt af koldskål.



Se også
Cheesecake med nutella
Mandelkage med daim og hindbær
Jordbærkoldskål




udskriv opskriften
Koldskål - Cheesecake - den bedste sommerdessert
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid kagen skal sætte sig i 4 timer i køleskabet
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 220 g kammerjunker (til kiksebunden)
  • 1 lime skallen herfra (til kiksebund)
  • 85 g smeltet smør (til kiksebund)
  • tsk vaniljesukker (til kiksebund)
  • 5 blade husblas (til fyld)
  • 1 dl mælk (til fyld)
  • 5 dl kernemælk (til fyld)
  • 4 spsk rørsukker (til fyld)
  • 3 tsk vaniljesukker (til fyld)
  • 2 lime (til fyld)
  • 220 g mascarpone (til fyld)
  • 40 g flormelis (til fyld)
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid kagen skal sætte sig i 4 timer i køleskabet
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 220 g kammerjunker (til kiksebunden)
  • 1 lime skallen herfra (til kiksebund)
  • 85 g smeltet smør (til kiksebund)
  • tsk vaniljesukker (til kiksebund)
  • 5 blade husblas (til fyld)
  • 1 dl mælk (til fyld)
  • 5 dl kernemælk (til fyld)
  • 4 spsk rørsukker (til fyld)
  • 3 tsk vaniljesukker (til fyld)
  • 2 lime (til fyld)
  • 220 g mascarpone (til fyld)
  • 40 g flormelis (til fyld)
Instruktioner
  1. Hak kammerjunkerne i en minihakker.
  2. Riv skallen af en lime på den fine side af rivejernet.
  3. Smelt smørret i en lille gryde.
  4. Bland de knuste kammerjunker, fintrevet limeskal, smeltet smør og 3 tsk vaniljesukker sammen i en skål.
  5. Rør det godt sammen.
  6. Beklæd en springform med bagepapir.
  7. Hæld kikseblandingen i springformen, fordel det godt og tryk den let sammen.
  8. Stil formen i køleskabet og nu skal der laves fyld.
  9. Sæt husblas i blød i koldt vand. Find 5 små skåle frem og fyld dem med koldt vand. Kom et blad husblas i hver skål. På den måde undgår du klumper.
  10. Lad husblasen stå i 10 minutter.
  11. Kom 1 dl mælk op i en gryde og varm mælken op til kogepunktet.
  12. Tag gryden af varmen og tilsæt 3 tsk vaniljesukker og rørsukker og rør i det til sukkeret er opløst.
  13. Tag husblasbladene op af vandet og kram meget forsigtigt et blad af gangen.
  14. Kom bladene i den varme mælk.
  15. Rør husblas ud i mælken. Rør indtil der ikke er klumper.
  16. Tilsæt 5 dl kernemælk i husblasblandingen.
  17. Rør det godt sammen.
  18. Tilsæt skal fra en hel lime i cremen.
  19. I en anden skål blander du mascarpone, flormelis og saft fra en lime.
  20. Vend mascarponeblandingen i cremen til mascarponen er opløst.
  21. Tag springformen ud af køleskabet og hæld cremen over i formen.
  22. Nu skal cremen sætte sig i køleskabet og det tager cirka 4 timer.
  23. Pynt kagen med friske bær inden servering.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *