Kylling i tomat/flødesovs med grønt


I dag deler vi en virkelig lækker gryderet med kylling i tomat/flødesovs med dig. Retten er meget nem at lave og gryderetten skal kun koge i 20 minutter. Hurtig men lækker aftensmad.

Gryderetten kan varieres i det uendelige. Vi har anvendt gulerødder, squash og ærter fra frost, men Du kan sagtens erstatte f.x gulerødder med kartofler, selleri, peberfrugt, majs grøntsagsblandinger osv.
Derudover kan du undlade chili, hvis du ikke er glad for krydderiet. Og er der et andet krydderi, du hellere vil bruge, så kan du nemt gøre det.

Vi serveret et sundere alternativ til ris nemlig Blomkålsris
Opskriften på blomkålsris er fra webopskrifter.dk






udskriv opskriften
Kylling i tomat/flødesovs med grønt
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kyllingebryster
  • 2 gulerødder
  • 1 lille squash
  • 1 dåse hakkede tomater (evt. med smag)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk chilipulver eller cayennepeber
  • 3 dl fløde
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stor håndfuld ærter fra frost
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kyllingebryster
  • 2 gulerødder
  • 1 lille squash
  • 1 dåse hakkede tomater (evt. med smag)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk chilipulver eller cayennepeber
  • 3 dl fløde
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stor håndfuld ærter fra frost
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Riv grøntsagerne på den grove side af rivejernet. Du kan også skære dem i små tern, men så skal du svitse grøntsagerne sammen med løg og hvidløg.
  3. Svits løg og hvidløg i fedtstof i et par minutter. Det må helst ikke få farve.
  4. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kom dem i gryden med løg. Brun dem i 2 minutter.
  5. Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, fløde, tomatpuré, vand, en bouillonterning, de revne grøntsager og krydderier i gryden og kog det op.
  6. Skru ned for det næstlaveste blus og lad retten simre i 15 minutter.
  7. Tilsæt en håndfuld ærter fra frost i gryden og kog retten op.
  8. Lad gryderetten koge i 2 minutter, så er ærterne kokt færdig.
  9. Smag retten til med salt, friskkværnet peber og evt. med lidt sukker.
Recipe Notes

Normalt vil man servere almindelig ris til gryderetten, men Måske skal du prøve at lave et sundere alternativ nemlig
Blomkålsris

Opskriften på blomkålsris er fra webopskrifter.dk

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af Opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *